Ana SayfaGüncelTemelli’den ‘Kürt sorunu yoktur’ diyen Erdoğan’a: Erdoğan sorunu vardır

Temelli’den ‘Kürt sorunu yoktur’ diyen Erdoğan’a: Erdoğan sorunu vardır

HABER MERKEZİ – Seçim çalışmaları kapsamında gittiği Adıyaman’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözlerini hatırlatarak, “Kürt sorunu vardır ama bizzat Erdoğan sorunu vardır” dedi. HDP’de bir araya gelme çağrısında bulunan Temelli, “Saray 10 şiddetinde depreme dayanabilir ama HDP’nin şiddetine dayanamaz. Bu halkın depremi şimdi” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Adıyaman’da konuştu.

Yeni Mahalle Cemevi’nde bir konuşma yapan Temelli, Türkiye’de demokratikleşme meselesinin çözümü için öncelikle Alevilere karşı bir adım atılması gerektiğini söyledi.

Alevi toplumunun talepleri, beklentileri karşılanmadığı sürece Türkiye’de demokrasi sorununun çözülmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Temelli, şöyle devam etti:

“Geçen gün Erdoğan’ı dinlerken büyük hayretlere düştüm. ‘Cemevleri’nin yasal statüye kavuşmasını sağlayacağız’ diyor. Sanki 16 yıldır iktidarda değillermiş gibi, Cemevi’nin yasal statüsünden bahsediyorlar ki, bu en temel haklardan biridir. Bir hak için seçim propagandası yapılmaz, seçimde bunun malzemeleştirilmesi yapılmaz. Tabi Alevilerinde birçok hak talebi var. Cemevi’nin yasal statü kazanması bunlardan sadece biri. Biraz geriye gittiğinizde, Koçgiri’den, Sivas’tan, Gazi’den yüzleşmemiz gereken çok ciddi acılar var. Bunlarla yüzleşmeden Türkiye’nin önü açılamaz. Bu bir çağrıdır. Gelin hep birlikte farklılıklarımızla bir zeminde buluşalım.”

‘Kürt sorununu da Erdoğan sorununu da HDP çözecek’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” sözlerini hatırlatan Temelli, Kürt sorunu vardır ama bizzat Erdoğan sorunu vardır. Kürt sorununu da Erdoğan sorununu da HDP çözecek. Ama önce Erdoğan sorununu çözeceğiz. 24 Haziran’da ‘dur’ diyeceğiz” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Samsat’ta meydana gelen depremi hatırlatan Temelli, “İnsanlar hala mağdur” dedi ve Erdoğan’a ithafen şunları söyledi:

“Eğer sen yandaş değilsen, eğer bu çarkın içinde değilsen evinden de yaşamından da yoksun kalırsın. Çünkü beyefendinin bir deprem sorunu yok. Çünkü bir saray yapmış 10 şiddetinde depreme dayanıklı. Saray 10 şiddetinde depreme dayanabilir ama HDP’nin şiddetine dayanamaz. Bu halkın depremi şimdi. Öyle bir deprem ki sarayı 5 dakikada boşaltacaksınız. Bu halkın parasıyla yaptığı o saraya halk gelip sahip çıkacak.”