Ana SayfaDünyaTimes: Erdoğan seçim umutlarını patates fiyatının frenlenmesine bağlıyor

Times: Erdoğan seçim umutlarını patates fiyatının frenlenmesine bağlıyor

HABER MERKEZİ – Times gazetesi, 24 Haziran erken seçimleriyle ilgili yayınladığı haberinde Türkiye’de artan patates ve soğan fiyatlarına değindi ve ‘Erdoğan seçim umutlarını patatesin fiyatının frenlenmesine bağlıyor’ dedi.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Times, 24 Haziran seçimleriyle ilgili ‘Erdoğan seçim umutlarını patatesin fiyatının frenlenmesine bağlıyor’ başlıklı bir haber yayınladı.

Haberde, artan gıda fiyatlarının ve ekonominin genel durumunun Pazar günkü seçimlerde AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısına ve gücü elinde tutmaya devam etmesine olumsuz yönde etki edebileceğini yazdı.

BBC Türkçe’nin aktardığı haber, “Türkiye’nin iktidar partisi, hafta sonu yapılacak olan bıçak sırtındaki seçimlere yaklaşırken, hızla tırmanan patates ve soğan fiyatlarını frenleme sözü verdi” sözleriyle başlıyor.

Haberde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin son günlerde fiyatı hızla yükselen soğan ve patateste ithalata izin vereceklerine yönelik açıklaması da hatırlatılıyor.


Bakan Zeybekci’den patates-soğan açıklaması: Aşırı oynaklık görüyoruz


Times ayrıca, AKP’nin Meclis’te çoğunluğu kaybedebileceği belirtiyor.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Erdoğan’ı ikinci tura zorlayabileceğini belirten haber, İnce’nin şu sözleriyle sonlanıyor: “İlk kez soğan doları geçti. Soğan kuru dolar kurunu geçmişse yangın var demektir.”

Previous post
Erdoğan: Bakanlık sayısını 16'ya indireceğiz
Next post
"HDP'nin barajı yüzde 13; eğer Erdoğan kazanırsa bu son seçim olacak"