Ana SayfaGüncelTimes’ta seçim analizi: Türkiye 1930’lar Almanyası’nı andırıyor

Times’ta seçim analizi: Türkiye 1930’lar Almanyası’nı andırıyor

HABER MERKEZİ – Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferi ile sonuçlanan seçimlerin ardından sayfalarında yer verdiği analiz yazısında Türkiye’nin 1930’lar Almanyası’nı andırdığını savunarak, “Tartışmalı seçim zaferi Erdoğan’a devletin bağımsız kalan son aygıtlarının da neredeyse tam kontrolünü verdi” dedi.

Britanya’nın saygın gazetelerinden Times, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘seçim zaferini’ birinci sayfasından verdi.

Gazete, “Tartışmalı seçim zaferi Erdoğan’a devletin bağımsız kalan son aygıtlarının da neredeyse tam kontrolünü verdi” diye yazdı.

Times, pek çok kişinin Erdoğan’ın otoriterleşmesinin artmasından endişe ettiğini aktarırken, seçimle ilgili analiz yazısında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü hal (OHAL) yönetimiyle sivil toplumu baskıladığını belirtti.

Türkiye’nin son iki yılda sık sık 1930’lar Almanyası’nı andırdığının da ifade edildiği analiz yazısında, şunlar kaydedildi:

“Sivil toplum kuruluşları, gazeteler, sanat merkezleri kapatıldı. İtaat etmeyenlerin kara listeye alınması ve Osmanlı tarihini anlatan dizilerle popüler kültür de iktidar partisinin hizmetine sokuldu.

Erdoğan’ın muhalifleri zorbalığa maruz kaldı, şantaja uğradı ve susturuldu.

Buna karşılık muhalefet partileri aralarındaki farklılıklara son verdi, CHP tabanda etkili bir kampanya yürüttü.

TRT İnce’ye 15 saat ayırırken Erdoğan’a 181 saat yer verdi. Erdoğan’ın reytingleri ise hava durumunun bile gerisinde kaldı.

Sonuçlar Erdoğan’ın çok sayıda Türk’ü yabancılaştırdığını gösteriyor. Eskiden Erdoğan’ın ekibinde olan kişiler, bunu danışmanların eğitimli ve bağımsız kişilerden sadece itaat eden kişilere dönüşmesine bağlıyor.

İktidara gerçekleri söyleyebilecek kimse kalmadı. Hükümette saygı gören Mehmet Şimşek gibi nadir isimler de bir kenara itildi.”