Ana SayfaGüncelToplam 105 yıl hapis isteniyor: Boğaziçili öğrencilerin davası yarın

Toplam 105 yıl hapis isteniyor: Boğaziçili öğrencilerin davası yarın

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve 13’ü tutuklu 21 öğrencinin yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın görülecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart’ta “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve baskınlarla gözaltına alınan öğrencilerden 13’ü tutuklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 13’ü tutuklu 21 öğrenci hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

21 öğrenci hakkında açılan davanın ilk duruşması 6 Haziran’da (yarın), saat 09:30’da Çağlayan’da bulunan İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Öğrencilere toplam 105 yıl hapis isteniyor

Öğrencilerin 19 Mart’ta gerçekleştirdikleri eylemin düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı kapsamında değerlendirilemeyeceği savunulan iddianamede, “Bahse konu olayların bir üniversite içerisinde masum bir öğrenci grubu tarafından masum duygularla gösterilen demokratik tepki olarak gösterilmek istense de asıl amaç bu grubun organik bağlar içerisinde olduğu terör örgütlerinin yöntemleri meşru göstermeye yönelik kamuoyu oluşturmaya eylemler olduğu sabittir. Barış ve huzur ortamını bozmayı amaçlamaktadırlar” ifadeleri yer alıyor.

Öğrenciler için “Örgüt propagandası yaptıkları” iddiasıyla her birinin 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Boğaziçili öğrencilerin ailelerinden çağrı

Öte yandan Boğaziçili öğrencilerin aileleri, görülecek duruşma için dayanışma çağrısında bulundu:

“Kamuoyu olarak çocuklarının tutukluluk gerektirecek bir durumlarının olmadığını çok iyi biliyoruz. Dünyanın her yerinde barış talebi onurlu bir taleptir ve bırakın yargılamayı büyük bir onuru hakeder. 6 Haziran 2018 günü saat 9.30’’da Boğaziçili gençlerin yargılanmasına Çağlayan Adliyesinde başlanacaktır. Aileler olarak tüm demokratik kamuoyunu bizimle birlikte olmaya, gençlerin eğitim ve öğrenim haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Previous post
Nordik Film Günleri İstanbul'da başlıyor
Next post
Ezhel hakkında 10 yıl hapis istemi