Ana SayfaGüncelTürk’ten “İkinci tura İnce kalırsa destekler misiniz?” sorusuna yanıt

Türk’ten “İkinci tura İnce kalırsa destekler misiniz?” sorusuna yanıt

HABER MERKEZİ – Tele1’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Türk, Suruç’ta yaşananlara dikkat çekerek “Halkımızın oyunlara gelmemesini, provokatörlerin peşine takılmamasını istiyoruz” çağrısında bulundu. Gazetecilerin İnce ile ilgili sorusunu yanıtlayan Türk, HDP’nin baraj altında bırakılmak istendiğine de dikkat çekti.

Tele1’de gazeteciler Banu Güven, Ayşegül Doğan ve Merdan Yanardağ’ın sorularını yanıtlayan deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Suruç’ta yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Suruç’taki olay ortada, isteyen gitsin araştırsın”

Hükümet yetkililerinin Suruç’taki ölümlerin hemen ardından hiçbir araştırma olmaksızın HDP’yi hedef aldığına dikkat çeken Türk, “Suruç’ta yaralılar hastaneye götürülürken orada linç edildi, ne başbakan ne cumhurbaşkanı bunu ağzına almadı” dedi.

Türk, “Suruç’taki olay ortada, isteyen gitsin araştırsın; biz gerçeği biliyoruz ama gerçeğin ortaya çıkmasını da istiyoruz; neden baroların, Tabipler Odası’nın, STK’lerin oraya gidişine izin verilmiyor?” diye sordu.

Bir açık çağrı da yapan Türk, “Halkımızın oyunlara gelmemesini, provokatörlerin peşine takılmamasını istiyoruz” diye konuştu.

“Yürütülen siyaset halkları karşı karşıya getirdi, bugün halkları kucaklaştırmak için bir fırsat var ve bu tarihi fırsat kaçırılmamalı” diyen Türk, 24 Haziran’ın önemine de vurgu yaptı.

İnce sorusuna yanıt

Gazetecilerin Muharrem İnce ile ilgili sorularını da yanıtlayan Türk, “Umut ediyoruz ki Muharrem İnce bugün söylediklerini yerine getirecek bir noktaya gelir” diye konuştu ve ekledi: “İnce söylediklerini somut olarak projelendirmeli. Kürt sorununu bir günde çözemez ama tarafsız bir anlayışla yavaş yavaş her şey konuşulur ve değişebilir.”

Türk ayrıca “Değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğu eğer görülüyorsa kimi konularda bazı mutabakatlar sağlanabilir” dedi.

24 Haziran’da HDP’nin hem Meclis’te hem cumhurbaşkanlığı seçiminde kilit parti olduğunu söyleyen Türk, gazetecilerin “İkinci tura İnce kalırsa destekler misiniz?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “İkinci tura Muharrem İnce kalırsa desteklenebilir, çünkü başka bir alternatifi yok.”

“HDP’yi baraj altında bırakmak için her yolu deniyorlar”

Türk, “HDP’yi baraj altında bırakmak için her türlü yönteme başvuruyorlar” derken, HDP’nin baraj altında kalması durumunda ise Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünün kapanacağını vurguladı.