Ana SayfaGüncelTutuklu kadın siyasetçilerden seçim mesajı: Bu düzeni kadınlar değiştirecek

Tutuklu kadın siyasetçilerden seçim mesajı: Bu düzeni kadınlar değiştirecek

HABER MERKEZİ – HDP Ankara Kadın Meclisi’nin düzenlediği şölende mesajı okunan HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Bu düzeni kadınlar değiştirecek” derken, DBP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Tuncel gönderdiği mesajında “AKP-MHP faşizmi için yolun sonu görünüyor, bizim için yol yeni başlıyor” ifadelerini kullandı.

HDP Ankara Kadın Meclisi seçim çalışmaları kapsamında Sakarya Caddesi’nde kadın şöleni düzenledi.

HDP Ankara İl Eş Başkanı Nur Aytemur’un “Meclis’e sadece AKP iktidarını değiştirmek için değil, 2007’den bu yana başlattığımız Meclis’in erkek yapısını değiştirme mücadelesi için gidiyoruz” sözleriyle başlayan şölende, tutuklu kadın siyasetçiler Figen Yüksekdağ ile Sebahat Tuncel’in mesajları okundu.

Yüksekdağ: Bu düzeni kadınlar değiştirecek

HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden kadınları selamlayarak başladığı mesajında, “Bu düzeni kadınlar değiştirecek” dedi:

“Ölümün, yasakların, saldırıların, ambargo ve adaletsizliğin dört yanımızı kuşattığı koşullarda inadına yaşam, özgürlük, adalet ve zafer ruhuyla yürüyen kadınlar, 24 Haziran’da yeni bir milat yaratacak. Yaşamımıza siyasi irademize dönük her türlü şiddet, savaş ve saldırıya cevabımız sandıklarda sevinç ve direnç halayları çektiğimiz sokaklarda vereceğiz. Türkiye’nin kadın partisi olarak HDP en yüksek temsiliyetle, kadın iradesinin en ileri kazanımlarıyla Meclis’te yerini alacaktır.

Bu büyük amacın başarıya ulaşması, tek adam rejimi karanlığının dağılması için bütün kadınları bir kez daha siyasete el koymaya ve sandıkların kaderini belirlemeye çağırıyorum. Bu zorlu sömürücü ve kirli düzen, kadınların ahlaki ve devrimci değişim gücüyle aşılabilir.  İnanıyoruz ki bu düzeni kadınlar değiştirecek, halklarımız kazanacak.”

Tuncel: AKP-MHP faşizmi için yolun sonu görünüyor

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise HDP’nin Türkiye’de demokrasinin anahtarı olduğunu söylediği mesajında, “AKP-MHP faşizmi için yolun sonu görünüyor, bizim için yol yeni başlıyor” ifadelerini kullandı.

“Bir çiçekle bahar gelmeyeceği gibi, bir seçimle de elbette her şey değişmez. Ancak bu seçimler Türkiye’nin faşizm mi ya da demokrasi rotasında mı ilerleyeceğini göstermesi açısından kritik öneme sahiptir” diyen Tuncel’in mesajından bazı bölümler şöyle:

“Sevgili Ankaralılar ulus devletin tüm yönetim mekanizmasının bulunduğu merkezdesiniz. Değişime önce Ankara’da başlamak lazım. Yönetim anlayışı ve zihniyeti değişmeden demokratik cumhuriyeti geliştirmek mümkün değil. Türkiye’nin çok inançlı, çok kültürlü yapısını dikkate alarak, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir paradigmayı geliştirmek, yeni bir düzeni kurmak tüm Türkye halklarına kazandıracaktır. Bozuk düzende sağlam çark olmaz. HDP’nin milletvekili adayları bu düzeni değiştirmeye adaydır.

HDP bugün Türkiye’de demokrasinin, özgürlüklerin, barışın adaletin anahtarıdır. Bu anahtar olmadan Türkiye’de yaşanan toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel sorunlar çözülemez. HDP faşizme barikat kuracak özgürlükleri geliştirecek, tek demokrasi cephesidir. O nedenle AKP-MHP- faşist iktidarı HDP’yi baraj altında bırakmak için her türlü hukuksuzluğu yapmaktadır, yapacaktır. Erdoğan’ın örgüt yapısına bizzat talimat verdiği kamuoyuna da yansıdı. Seçim meydanlarından HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Sayın Selahattin Demirtaş ve HDP’yi hedef alması boşuna değildir. Onlar da biliyor ki, Türkiye’de faşizme dur diyecek tek demokratik seçenek HDP’dir.

Kandıra Cezaevinden kadınlar olarak, tüm adaylarımıza, parti çalışanlarımıza ve halkımıza başarılar diliyoruz. Biz kazanacağız. AKP-MHP faşizmi için yolun sonu görünüyor. Bizim için yol yeni başlıyor. Şimdi HDP zamanı, bizim zamanımız.”

Previous post
İnce Ankara’da: AA, TRT ve YSK’yi tarafsız yargıya göndereceğim
Next post
Son 48 saat: Seçime sayılı saatler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?