Ana SayfaKitapÜmmü Gülsüm’den Amy Winehouse’a: 40 kadının öyküsü bir kitapta buluştu

Ümmü Gülsüm’den Amy Winehouse’a: 40 kadının öyküsü bir kitapta buluştu

HABER MERKEZİ – Ardis Kitap yayın hayatına dünyada silinmez izler bırakan 40 kadının öyküsünü aynı kitapta buluşturduğu “Hafif Adımlar” isimli kitabı ile başladı. Kitapta Ümmü Gülsüm’den Amy Winehouse’a, Halide Edib Adıvar’dan Ursula K. Le Guin’e, Rachel Corrie’den Marsha P. Johnson’a kadar 40 kadının yaşam öyküsü yer alıyor.

Yayın hayatına bu Haziran ayında başlayan Ardis Kitap, “Hafif Adımlar: Dünyada Silinmez İzler Bırakan 40 Kadın” isimli ilk kitabıyla okur ile bululuştu.

40 kadının öyküsünü derleyen isim Seçil Sungur, kitabın illüstrasyonları ise Başak Tinli’ye ait.

“Hafif Adımlar”da, medeniyet mirasına olan katkılarıyla efsaneleşen 40 kadının yaşam öyküsü yer alıyor.

Kitapta Ümmü Gülsüm’den Amy Winehouse’a, Halide Edib Adıvar’dan Ursula K. Le Guin’e, Rachel Corrie’den Marsha P. Johnson’a kadar birçok ismin portreleri var.

Özgürlüğe, bilime, aşka, sanata, yani hayata olan tutkuları ile ölümsüzleşen kadınların hikayelerine ayna tutan kitap, okuru bir yazar, bir kozmonot, bir atlet ve bazen de bir süfrajet olarak yazına dahil ediyor.


Ardis Kitap hakkında

Ardis Kitap, Haziran 2018’de yayın hayatına başladı. Genç ve yatay çalışma disiplini olan bir ekiple birlikte yol alıyor. Yaşamın, edebiyatın üzerinde olduğu gibi, edebiyatın da yaşamın üzerinde dönüştürücü bir güce sahip olduğuna inanıyor. Edebiyatı sadece “sığınılacak huzurlu bir liman” değil, hayatın ta kendisi olarak ele alıyor.

Cinsiyet eşitliğini önemsiyor. Çeşitli sosyal hareketleri özellikle odağına alıyor. Sözcüklerin gücüne, yazının büyüsüne kapılarak hep daha ileriye, daha güzele koşmayı hedefliyor. Görüp dile getiremediklerimizi dillendiren, okuyup “oysa bunun ötesinde bir sonsuzluk var” dediklerimizi didik didik eden metinlere kucak açıyor. Hem Türkiye’den hem de dünyadan, kurgu ve kurgu dışı eserlerin farklı örneklerine yer vermeyi amaçlıyor. Ve genç edebiyata meraklı bir yayın çizgisi oluşturmaya gayret ediyor.


 

Previous post
Sabiha Gökçen'de iş bırakan işçiler kazandı
Next post
Metropoll: HDP yüzde 13, SP yüzde 3 alırsa AKP iki turu da kaybeder