Ana SayfaGüncelUrfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile “bagajlarında keleş var, ne yapalım” diyor

Urfa: AKP lehine blok oy kullandırılıyor, polis bile “bagajlarında keleş var, ne yapalım” diyor

HABER MERKEZİ – Urfa’da Suruç’un ardından Haliliye’de de silah zoruyla AKP lehine blok oy kullandırıldığı bildirildi. Karınca’ya konuşan kentteki müşahitlerden Sadettin Ersin Gül, okul sorumlusu tarafından “Burada daha önce de kan döktük, yine dökeriz” tehdit edildiklerini belirterek, gidip şikayetçi oldukları karakolda ise kendilerine “Arabalarının bagajında keleşler ile geziyorlar” denildiğini aktardı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde blok oy kullandırıldığına dair gelen haberlerin ardından kentin Haliliye ilçesinden de benzer bir ihlal haberi geldi.

Haliliye’de bulunan Uluhan Ortaokulu’nda müşahit olarak bulunan Sadettin Ersin Gül, oy kullanma işlemleri başlamadan önce okula gittikleri sırada okul müdürü tarafından, “Burada daha önce de kan döktük, yine dökeriz” tehdit edildiklerini ve ardından başka bir sandıkta bulunan arkadaşlarının darp edildiğini belirtti.

Karınca’ya konuşan Ergül, sabah 06:00’da Uluhan Ortaokulu’na gittiklerini belirterek, sandık başkanlarının ve okul müdürünün gelmesi ile tehdit edildiklerini ve yaşananlara itiraz etmemeleri konusunda uyarıldıklarını belirtti.

Ergül, durumu kabul etmediklerini ve yaşanan usulsüzlüklere itiraz ettiklerini belirterek, sandık başkanlarını da usulsüzlükleri rapor edecekleri konusunda uyardıklarını dile getirdi.

Görevli olduğu sandıkta oylama başlamadan gelen bir seçmenin sandık başkanı tarafından AKP’nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP lehine oy kullanması için yönlendirildiğini ve buna itiraz etmesi üzerine tekrar tehdit edildiğini belirten Ergül, bir diğer sandıkta yakınlarının yerine oy kullanmak isteyenlere itiraz eden arkadaşlarının ise aileler tarafından darp edildiğini ve kafasından yaralandığını belirtti.

Emekli asker Mehmet Ali Çelebi ile görüştüklerini ve karakola giderek şikayetçi olduklarını belirten Ergül, sandığa dönmek istediklerini ancak hayati güvencelerinin bulunmadığını belirtti.

Şikayete gittikleri karakolda dahi kendilerine “Arabalarının bagajında keleşler ile geziyorlar” dendiğini aktaran Ergül, sandık güvenliğinin sağlanmaması halinde okulda bulunan tüm sandıklarda AKP ve Erdoğan’a tulum oy çıkma ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi.


Suruç’ta seçim günü de AKP adayı Yıldız ‘sahnede’: HDP’liler darp edildi, blok oy kullandırıldı

Seçim günü: İhlallerden usulsüzlüklere neler oluyor?

Previous post
Suruç'ta seçim günü de AKP adayı Yıldız 'sahnede': HDP'liler darp edildi, blok oy kullandırıldı
Next post
Suruç’ta usulsüzlük yaşanan sandıklardaki oy verme işlemi durduruldu