Ana SayfaToplumsal CinsiyetZonguldak müftüsünden ‘kadınlar için denize girme şartları’: Sadece bayanlar da görse tesettüre bürünün

Zonguldak müftüsünden ‘kadınlar için denize girme şartları’: Sadece bayanlar da görse tesettüre bürünün

HABER MERKEZİ – Zonguldak müftüsü Rüstem Can, kadınların denize girmesine ilişkin ayrımcı ifadelerde bulundu. Can, “Bayanlara özel belli yerler olur. Yine aynı şekilde bayan da olsa bir bayan giyim kuşamına dikkat edecek. Vücudunu başka bayanlar görmeyecek şekilde denize girmesi lazım. O tesettüre bürünmesi lazım bayan da olsa” dedi.

Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, kadınlara yönelik ayrımcı ifadeler içeren açıklamalar bulundu.

Kadınların denize girmesini birtakım koşullara bağlayan Can, “Kur’an’da ortaya konan, Efendi’mizin hanımlarından gördüğümüz şudur. Kadının, vücut hatları belli olmayacak şekilde örtülmesi Allah’ın emridir. Hadislerle bunlar sabittir. Bizler imtihan dünyasındayız. Bizler bu kadar ayet ve hadis varken bunları bir kenara bırakıp, aykırı bir şekilde gerek bu denize girmekte olur gerek normal hayatta olur” dedi.

‘Martılar gibi kayalardan denize atlıyorum’

Kendisinin de istediği gibi bir yere gidip, denize giremediğini kaydeden İl Müftüsü Can, “Aynı martılar gibi kayaların üzerinden denize atlıyorum. Kimsenin olmadığı yerleri arıyorum. Niye? Çünkü o haliyle bizim karşı karşıya kalmamız bizim Rabb’imizin rızasına aykırı” ifadelerini kullandı.

Kadınların nerede denize girerlerse girsinler tesettüre girmeleri gerektiğini savunan Can, “Bayanlara özel belli yerler olur. Yine aynı şekilde bayan da olsa bir bayan giyim kuşamına dikkat edecek. Vücudunu başka bayanlar görmeyecek şekilde denize girmesi lazım. O tesettüre bürünmesi lazım bayan da olsa” dedi.