Ana SayfaEkonomi1980’deki ‘karne uygulaması’na benzetildi: Ucuz patates ve soğana kilo sınırlamalı satış

1980’deki ‘karne uygulaması’na benzetildi: Ucuz patates ve soğana kilo sınırlamalı satış

HABER MERKEZİ – Bir market zincirinin, ‘uygun fiyatlı patates ve soğan’ satışlarına kilo sınırı getirmesi tartışma yarattı. Marketin ‘kampanyası’ sosyal medyada, 1942’de ekmeğe ve 1980 döneminde margarin ve tüpe karne uygulanmasına benzetildi.

Haziran ayında raflarda fiyatı en fazla artan tarım ürünlerinin kuru soğan ile patates olduğu açıklanmıştı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, soğanın raflardaki fiyatının yüzde 110’un üzerinde artış gösterdiğini, patatesin fiyatının da bir buçuk katına çıktığını duyurmuştu.

Fiyat artışına karşı bir market zincirinin başlattığı ‘kampanya’ tartışma yarattı.

ŞOK marketler zinciri müşterisine “uygun fiyatı” sunmayı amaçladığını savunurken;  14 Temmuz’dan itibaren yeni mahsul Afyon patatesi ve Amasya kuru soğanın kilosunu 1,99 TL’den müşterilerine sunuyor. Ancak Şok marketler, uygun fiyatlı patates ve soğan satışlarına kilo sınırı getirdi.

Markete giden yurttaşlar reyonların yanında “Sayın Müşlerilerimiz; Tüm müşterilerimizin faydalanması için soğan satışımız 2 kg  ve patates satışımız 4 kg ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz uyarısı yer alıyor” yazısı ile karşılaşıyor.

​ŞOK’un uygulaması sosyal medyada, 1942’de ekmeğe ve 1980 döneminde margarin ve tüpe karne uygulanmasına benzetildi.

Previous post
Gerekçe sosyal medya paylaşımları: Gezi'de gözünü kaybeden Kesanbilici gözaltına alındı
Next post
9 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkacak muhabirleri için ETHA’dan çağrı