Ana SayfaGüncel2 gündür haber alınamıyordu: Diyarbakırlı iş insanı Kamil Açar evine döndü

2 gündür haber alınamıyordu: Diyarbakırlı iş insanı Kamil Açar evine döndü

HABER MERKEZİ – 18 Temmuz’dan bu yana haber alınamayan HDP üyesi de olan Diyarbakırlı iş insanı Kamil Açar’ın dün gece itibarıyla evine döndü. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından açıklama yapan Açar, uzun namlulu silahlı kişilerce aracının önünün kesildiğini, ellerinin kelepçelendiğini ve gözlerinin bağlanarak kaçırıldığını söyledi.

Urfa’dan Diyarbakır’a 18 Temmuz’da özel aracıyla gelirken Pirinçlik Jandarma Karakolu’na 2 kilometre yakınında terk edilmiş halde aracı bulunan ve kendisinden haber alınamayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi ve Diyarbakırlı iş insanı Kamil Açar, dün gece saatlerinde evine döndü.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Acar eve gelmesinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülerek avukatları eşliğinde ifade verdi.

Bugün ise Kamil Açar’ın durumuna ilişkin avukatları tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açar’ın durumuna ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Müvekkilimiz Kamil Açar bir iş görüşmesi için gittiği Nevşehir’den Diyarbakır’a evine dönerken 18 Temmuz 2018 tarihinde yaklaşık olarak saat 20.30 sıralarında Pirinçlik civarında aracının önü kimliği belirsiz uzun namlulu silahlı kişilerce kesilerek alıkonulmuştur. Arabasından indirilir indirilmez elleri arkadan plastik kelepçe ile bağlanıp, gözleri ve yüzü geniş bir bezle kapatılıp zorla bir araca bindirilip kaçırılmıştır.

Daha sonra neresi olduğu belirsiz bir yere götürülerek, 20 Temmuz günü akşam saatlerine kadar kapalı bir yerde tutulmuştur. 20 Temmuz akşam saatlerinde Diyarbakır şehir merkezine yakın bir tarlada serbest bırakılmış ve buradan anayola çıkıp bulduğu bir taksiye binmiştir. Taksicinin telefonu ile ailesini arayıp eve doğru gelmekte olduğunu bildirmiş ve saat 21.30 sıralarında evine ulaşmıştır. Evine ulaştıktan kısa bir süre sonra adli işlemler için emniyete götürülmüş, ifade işlemlerinin bitmesinin ardından bu sabah itibariyle evine dönmüştür.

Bütün kamuoyuna gösterilmiş olan duyarlılık için Kamil Açar ve ailesi adına teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla Kamil Açar Ailesi Avukatları.”


“Silahlı ve kar maskeli sivil giyimli kişiler araçları durduruyormuş”


Kamil Acar’ın avukatı İbrahim Bilmez, dün yaptığı açıklamada, Acar’ın terk edilmiş halde bulunan özel aracına hiçbir zararın verilmediğini söylemişti.

Avukat Bilmez, Acar’ın Pirinçlik Jandarma Karakolu’ndan geçmediğini belirterek, karakola yakın bir mesafede ellerinde uzun namlulu silahlar ve yüzleri maskeli sivil giyimli kişilerin yoldan geçen araçları durdurduğunu gören şahitlerin olduğunu da belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soykırım'dan kurtularak Şili'ye giden ilk Ermenilerin hikayesi
Sonraki Haber
Irak’taki protestolarda iki kişi daha yaşamını yitirdi