Ana SayfaGüncel82 yaşındaki Topal’ın ölümüne neden olan polisler: Asıl mağdur biziz

82 yaşındaki Topal’ın ölümüne neden olan polisler: Asıl mağdur biziz

HABER MERKEZİ – Giresun’da 82 yaşındaki Yusuf Topal’a biber gazı sıktıktan sonra yerde sürükleyip ters kelepçe takarak ölümüne sebep olan iki polisin, asıl mağdurun kendileri olduğu savunması yaptığı belirtildi.

Giresun’da 82 yaşındaki Yusuf Topal, yürüme güçlüğü çeken eşi Fatma Topal’ın kronik hastalığı için kullandığı ilaçlarının bitmesi üzerine 15 Temmuz Şehitler Aile Sağlığı Merkezi’ne gitmiş, burada reçete yazmayan doktor Ö.Y. ile tartışmıştı.

Doktorun çağırması üzerine sağlık merkezine giden polisler, Topal’ı gözaltına almak istemişti. Polisler, kendilerine direnen Topal’a önce biber gazı sıkmış, ardından da ters kelepçeleyerek yerde sürüklemişti.

Topal kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Soruşturma kapsamında iki polis açığa alınmış, ifadeleri alındıktan sonra da adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

DHA’nın haberine göre açığa alınıp savcılığa götürüldükten sonra serbest kalan iki polisin ifadelerine ulaşıldı.

‘Asıl mağdur’ polislermiş

Habere göre haklarında soruşturma başlatılan iki polis, doktorun ‘beyaz kod’ vermesi üzerine olay yerine gittiklerini anlattı.

Sağlık merkezi önünde gözaltına almak istedikleri 82 yaşındaki Topal’ın kendilerine direndiğini belirten polislerin, ters kelepçe takmak ve biber gazı kullanmak zorunda kaldıklarını iddia ederek şöyle konuştuğu bildirildi: “Topal bize güçlük çıkardı, olayda asıl mağdur biziz.”

Doktor açığa alındı

Öte yandan ailenin şikayeti üzerine doktor Ö. Y. hakkında soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Ö.Y.’nin açığa alındığı bildirildi.