Ana SayfaGüncel9 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkacak muhabirleri için ETHA’dan çağrı

9 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkacak muhabirleri için ETHA’dan çağrı

HABER MERKEZİ – 9 aydır tutuklu olan ETHA muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan’ın mahkemeleri 16-17 Temmuz’da görülecek. Duruşma öncesi bir açıklama yapan ajans, tutuklu gazetecilere destek vermek amacıyla herkesi Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.

19 Ekim 2017’de gözaltına alınıp tutuklanan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan’ın mahkemeleri 16-17 Temmuz’da görülecek.

Duruşma öncesi ajans, muhabirleri için bir çağrı yaptı. Ajansa yönelik baskılara dikkat çekilen açıklamanın bir bölümü şöyle:

“Ajansımız defalarca iktidarın baskılarıyla yüz yüze kalmış, gerçekleri açıklayan diğer gazeteciler gibi tutuklama saldırısının altında çalışmalarını sürdürmüştür.

İktidarın tahammülsüzlüğünün bir parçası olarak ajansımız editörlerinden İsminaz Temel ve muhabirimiz Havva Cuştan 19 Ekim 2017 tarihinden bu beri tutuklu bulunuyorlar. Arkadaşlarımız gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutukludur. İktidarın gazetecileri cezalandırma hedefleri arasında gerçekleri haberleştirdikleri için tutuklandılar.”

İsminaz Temel ve Havva Cuştan’ın 9 ay sonra ilk defa mahkemeye çıkacağını kaydeden ETHA, tutuklu gazetecilere destek için herkesi Çağlayan Adliyesi’ne çağırdı.