Ana SayfaDünyaABD’li senatörlerden yasa taslağı: Türkiye’ye kredi kısıtlansın

ABD’li senatörlerden yasa taslağı: Türkiye’ye kredi kısıtlansın

HABER MERKEZİ – Türkiye’ye krediyi kısıtlanması isteyen ABD’li altı senatör, yasa taslağı hazırladı. Taslak metninde, “ABD vatandaşlarının keyfi olarak tutuklanmasına veya hareket özgürlüğünden mahrum bırakılmasına son verene kadar” ifadesi yer aldı.

ABD’li altı senatör, “Türk hükümeti ABD vatandaşlarının tutukluluk haline son verene kadar” uluslararası finans kuruluşlarının Türkiye’ye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Senatörlerin attığı bu adım, Çarşamba günü İzmir’de yargılanan ABD’li rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğuna devam kararının ardından geldi.

Dünya Gazetesi’nin Reuters’a dayandırdığı habere göre, hazırlanan yasa taslağı “Türkiye Uluslararası Finansal Kurumlar Yasası” adını taşıyor.

Taslak ile Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) yönetiminde bulunan ABD’lilere, bundan böyle insani amaçlı olanlar hariç olmak üzere Türkiye’ye kredi verilmesine karşı çıkmalarına olanak veriliyor.

Yasa taslağının metninde, bu kısıtlamanın Türkiye “… (çift uyruklu kişiler ve Türkiye’deki ABD misyonlarında çalışanlar da dahil olmak üzere) ABD vatandaşlarının keyfi olarak tutuklanmasına veya hareket özgürlüğünden mahrum bırakılmasına son verene kadar” devam etmesi isteniyor.

Previous post
Yatağan Termik Santrali'ndeki göçükte kalan iki işçi yaşamını yitirdi
Next post
Çocuğunu sistematik cinsel istismara maruz bırakan polis tutuklandı