Ana SayfaGüncelAdnan Oktar dahil 168 kişi tutuklandı

Adnan Oktar dahil 168 kişi tutuklandı

HABER MERKEZİ – Adnan Oktar ve çevresindekilere yönelik operasyonda gözaltına alınanların bir kısmı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Oktar dahil 168 kişi tutuklandı.

Kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar ve çevresindekilere yönelik 11 Temmuz’da İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyonda 187 kişi gözaltına alınmıştı.

Oktar dahil 187 kişiden 176’sı Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Savcılık, şüphelileri ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘nitelikli cinsel saldırı’, ‘şantaj’, ‘malvarlığı değerlerini yurtdışına çıkarma’, ‘cebir, şiddet ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

Aralarında Adnan Oktar’ın da bulunduğu 168 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13’ü adli kontrol tedbiri uygulanarak olmak üzere 19 kişi ise serbest bırakıldı.

Adnan Oktar kimdir?

2 Şubat 1956 tarihinde Ankara’da doğan Adnan Oktar, ilk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu İstanbul Cebeci’de, liseyi de yine İstanbul Kurtuluş’ta okudu.

Oktar, lise öğreniminden sonra 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne devam etti. Oktar bu okulu da yarım bıraktı.

Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği “Harun Yahya” takma adıyla birçok kitap yazan Oktar, ateizm, Darwinizm ve siyonizm karşıtı tutumuyla biliniyor. Kendi televizyon kanalı da bulunuyor.

Previous post
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi'nden OHAL açıklamaları
Next post
OHAL sekizinci kez uzatılmadı: 'Yasalar aracılığıyla sürekli hale getiriliyor'