Ana SayfaBilim ve TeknolojiAfrika dışında bilinen en eski insan kalıntısı bulundu

Afrika dışında bilinen en eski insan kalıntısı bulundu

HABER MERKEZİ – Çin’de yaklaşık 2 milyon 120 bin yıl önce yapılmış taş aletler bulundu. İnsan kalıntılarının Afrika dışında bulunan en eski kalıntılar olduğu belirlendi.

Çinli ve Britanyalı bilim insanları, Afrika kıtası dışında bilinen en eski insan kalıntısını buldu.

Çin’de bulunan taş aletlerin, ilk insanlar veya onların yakın bir akrabası tarafından yaklaşık 2 milyon 120 bin yıl önce yapıldığı saptandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Çin’in kuzeyindeki Şangçen’de bir platoda bulunan taş aletlerin tamamında kullanımdan kaynaklanan izler var.

Aletlerde kullanılan kuvars minerali ve kuvarsit taşların kökeninin ise kazı alanının 10 kilometre güneyindeki Çinling Dağları olduğu tahmin ediliyor.

Taşların hangi insan türü tarafından yapıldığı ise bilinmiyor.

Çinli ve Britanyalı bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonucunda elde edilen bilgiler Nature dergisinde de yayımlandı.

Afrika’da bulunan en eski insan fosili Etiyopya’da 2,8 milyon yıl önceye, en eski taş alet ise Kenya’da 3,3 milyon yıl önceye ait.

Afrika geleneksel olarak “insan evriminin motoru” olarak görülüyor. Ancak bazı bilim insanları Asya’ya daha fazla önem atfediyor.

Bu araştırmayla birlikte bazı araştırmacıların Asya’daki insan tarihinin ne kadar geriye gittiği üzerine çalışmalara başalayacağı belirtiliyor.

Previous post
Van'da restorasyon sırasında göçük: Bir çocuk yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı
Next post
Çin'de patlama: 19 kişi yaşamını yitirdi