Ana SayfaGüncelAfrika’dan Feriköy’e: “Team Africa Turkey” sergisi Rem Artspace’de

Afrika’dan Feriköy’e: “Team Africa Turkey” sergisi Rem Artspace’de

HABER MERKEZİ – REM Artspace’de açılan “Team Africa Turkey” fotoğraf sergisi, umutlar içinde ve boş vaatlerle kandırılarak Afrika ülkelerinden Türkiye’ye gelen profesyonel genç futbolcuların serüveni ve rutinlerini konu ediyor. Serginin yaratıcılarından fotoğraf sanatçısı Stella Schwendner, “Kendi ülkeleri yerine Türkiye’de futbol oynamaları, hayal ve gerçekliğin bir karışımı” diyor.

“Team Africa Turkey”, farklı beklenti ve umutlar içinde, boş vaatlerle kandırılarak Afrika ülkelerinden Türkiye’ye gelen profesyonel genç futbolculardan kurulu bir takım. İstanbul Feriköy’deki futbol sahasında antrenman yapıp top koşturuyorlar.

Bu takımın serüveni ve rutinlerini konu eden fotoğraf sergisi İstanbul’daki REM Artspace’de açıldı.

Futbolcularla uzun süre vakit geçiren fotoğraf sanatçısı Stella Schwendner’in işlerinden oluşan sergi, onların hem göç hem de futbol hikayesine odaklanıyor.

“Hayal ve gerçekliğin bir karışımı”

Bantmag’den Nazlı Dönmez’e konuşan Schwendner, “Bu oyuncular çok acayip bir hayalin peşinde değiller, futbol kariyeri yapmanın peşinden gitmek onlar için son derece mantıklı. Çünkü çok yetenekliler ve bu alana yatırım yapmayı çok anlamlı buluyorlar” diyor.

Schwendner, “Kendi ülkeleri yerine Türkiye’de futbol oynamaları, hayal ve gerçekliğin bir karışımı” diye ekliyor.

Team Africa Turkey’nin menajeri Segun Timothy Alade ise Afrika ülkelerinde futbola yapılan yatırımın düşük olması nedeniyle birçok oyuncunun başka yerlerde kariyer yapma şansı aradığına dikkat çekiyor.

Schwendner bunu “Yeni Pogba, Balotelli ya da Mbappe olma hayali ise onları Avrupa’ya gitmeye yöneltiyor. Türkiye de bu yolculuk için bir basamak” diye izah ediyor.

Previous post
Yunanistan 'Altın Vize' programını genişletiyor
Next post
LGBTİ'ler Ermenistan'daki dönüşümün neresinde?