Ana SayfaÇalışma YaşamıAliağa’da en az 700 işçi zehirlendi: ‘Ucuza getirmek için bozuk yemek veriyorlar’

Aliağa’da en az 700 işçi zehirlendi: ‘Ucuza getirmek için bozuk yemek veriyorlar’

HABER MERKEZİ – İzmir Aliağa’daki Star Rafineri’de çalışan 700 işçi gıda zehirlemesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Dördüncü kez zehirlenen işçiler ise öfkeli: “Biz değişiriz firma değişmez, AKP’nin firması da o yüzden.”

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Star Rafineri’de işçiler toplu olarak zehirlendi.

Akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendiklerini söyleyen 700’ü aşkın işçi önce işyerinin revirine başvurdu.

Gece saatlerinde karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri artan işçiler, Aliağa ve Menemen devlet hastanelerine başvurdu.

Ardından konu hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, yemeklerden numunelerin alındığı ve incelenmek üzere laboratuvara gönderildiği bildirildi.

‘Zehirlenen işçi sayısı 800’

Evrensel’in haberine göre ise zehirlenen işçi sayısı neredeyse 800’ü bulurken, Bergama, Menemen, Aliağa hastanelerinin hepsi doldu.

Habere göre Sadece Aliağa Devlet Hastanesi’ne 300 işçinin giriş yaptı.

3 otobüs işçi de Çiğli Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü, hala girişi yapılmayan ve bekleyen çok sayıda işçi olduğu belirtildi.

‘Biz değişiriz firma değişmez, AKP’nin firması’

Gazeteye konuşan bir işçi dördüncü kez zehirlenme yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Revire gittik, revirden buraya geldik. Revirde doktor hangi birimizle ilgilensin. 600-700 kişi vardı akşamdan. Daha önceki zehirlenme olayında ben de rahatsızlanmıştım. 9-10 ay oldu bu dördüncü. İlk kez bu kadar ağır. Biz değişiriz firma değişmez, AKP’nin firması da o yüzden.”

‘İtiraz edildiğinde çıkış verildi’

Bir başka işçi de daha önceki zehirlenmelerde itiraz edildiği zaman işten çıkışlarının verildiğini kaydederek şunları ifade etti:

“5.kez oluyor, bu ihmalsizlik. Biz söylediğimizde de itiraz edip, öyle bir şey yok diyorlar. Kaç kez talep ettik değiştirilmesi için ama dinlemiyorlar. Socar Holding daha ucuza getirmek için bozuk yemek veriyor. Asıl sorun taşeron firmalar yemek şirketine işçi başına sağlıklı bir menü fiyatından daha az para ödemesi kârı için. Yemek firması da daha ucuza getirmek için bozuk yemek veriyor. Olan bu.”

Previous post
Çorum'da iş cinayeti: Seyir halindeki TIR'dan düşen Suriyeli işçi yaşamını yitirdi
Next post
İki yıllık OHAL'de yedi grev yasaklandı