Ana SayfaGüncelAracı terk edilmiş halde bulundu: HDP üyesi de olan Diyarbakırlı iş insanından haber alınamıyor

Aracı terk edilmiş halde bulundu: HDP üyesi de olan Diyarbakırlı iş insanından haber alınamıyor

HABER MERKEZİ – Dün akşamdan bu yana haber alınamayan HDP üyesi de olan Diyarbakırlı iş insanı Kamil Acar’ın aracı, Diyarbakır’daki Pirinçli Karakolu’nun 2 kilometre yakınında ve kapıları açık bir şekilde bulundu. Bir açıklama yapan HDP, eski parti yöneticileri Acar’ın akıbetini sordu. Aile kayıp başvurusu yaparken, avukatlar da Acar’ın zorla alıkonulduğuna dair suç duyurusunda bulundu.

Aynı zamanda Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi ve eski parti yöneticisi olan Diyarbakırlı iş insanı Kamil Acar’ın aracı Diyarbakır’ın Pirinçlik köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulundu. Acar’a dün akşamdan bu yana ulaşılamıyor.

Acar’ın önceki gün aracı ile Nevşehir’e gittiği, dün Nevşehir’den döndükten sonra bir daha kendisinden haber alınamadığı belirtiliyor.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre Acar’ın aracı, bugün Urfa’nın Siverek ilçesi ile Diyarbakır’ın Pirinçlik köyü arasında bulundu. Ancak Pirinçlik Jandarma Karakolu’na yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan terk edilmiş araçta kimse yoktu.

Kamera görüntülerinde Acar’ın aracının dün akşam 20.00 saatlerinde Siverek ilçe merkezinden çıktığı görülürken; aynı saatlerde Pirinçli Jandarma Karakolu ile Siverek arasında silahlı ve polis görünümlü kişilerin beklediği belirtiliyor.

HDP’den açıklama

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada da HDP üyesi ve eski parti yöneticisi Kamil Acar’ın dün akşam Urfa’dan Diyarbakır’ a gelirken görgü tanıklarının beyanına göre polislerce aracından indirildiği ve kendisinden şu ana kadar haber alınamadığı belirtildi.

Acar’ın akıbetinin sorulduğu açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Kamil Acar isimli üyemiz ve eski parti yöneticimiz dün akşam Urfa’dan Diyarbakır’a gelirken, görgü tanığının beyanına göre polisler tarafından aracından alınmıştır. Dün geceden beri haber alınamayan Acar’ın alındığı araç, Pirinçli Karakolu’nun 2 kilometre yakınında ve kapıları açık bir şekilde bulunmuştur. Olay yerine çağrılan savcılık ve kolluk güçleri gerekli hassasiyeti göstermemiş, sadece olay yerine gönderilen iki er aracılığıyla tutanak tutulmuştur. Yetkilileri Acar’ın durumunu araştırmaya ve acilen açıklama yapmaya çağırıyor, Acar’ın akıbeti hakkında bilgi istiyoruz.”

Aracı incelendi

Aile bireylerinin çabası sonucu aracın bulunmasının ardından polis ve jandarmaya haber verildi.

3 saat sonra olay yerine gelen Jandarma Olay Yeri İnceleme Ekibi, araçta inceleme yapmaya başladı.

Yapılan incelemenin ardından Acar’ın aracı ailesine teslim edildi.

Araçtaki inceleme tamamlanırken, haberin duyulması üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile HDP İl Eşbaşkanları ve bir grup avukat olay yerine geldi.

Yaklaşık iki saatlik bekleyişlerinin ardından HDP’liler, avukatlar ve Acar’ın aile bireyleri olay yerinden ayrıldı.

Acar’ın bulunmasına ilişkin aramaların devam edeceği kaydedildi.

Acar’ın bulunması için HDP Genel Merkezi’nin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ile irtibata geçtiği belirtildi.

Aile kayıp başvurusu yaptı

Öte yandan dün gece saatlerinde Acar’ın aile bireylerinin Bağlar’da bulunan Alişan Polis Karakolu’na kayıp başvurusu yaptığı kaydedildi.

Yine avukatlarının dün akşam Diyarbakır Savcılığı’na kayıp başvurusu yaptığı belirtilirken, bu sabah ise Siverek Savcılığı’na Acar’ın zorla alıkonulduğuna dair suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Pirinçli Karakolu

Diyarbakır’ın girişinde bulunan Pirinçlik Jandarma Karakolu, 90’lı yıllardaki keyfi uygulamalarıyla adı işlenen birçok “faili meçhul” cinayetle anılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Danıştay'dan tarihi karar: Munzur Vadisi'ne baraj yapılamaz
Sonraki Haber
Hamzaoğlu ve Çelebi için tahliye kararı