Ana SayfaDünyaAvusturya Başbakanı Kurz: AB, Türkiye ile müzakereleri derhal durdurmalı

Avusturya Başbakanı Kurz: AB, Türkiye ile müzakereleri derhal durdurmalı

HABER MERKEZİ – Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakerelerinin durdurulması için uzun süredir çağrıda bulunan Avusturya Başbakanı Kurz, çağrısını bir kez daha yineleyerek “Üyelik müzakereleri vakit geçirilmeksizin durdurulmalı” dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile müzakerelerinin derhal sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

Temmuz ayı başında AB dönem başkanlığını devralan Kurz, Yunanistan’ın Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, yıllardır Türkiye ile ‘dürüst bir ilişki kurulması gerektiğini’ yüksek sesle dilen getiren bir isim olduğunu savundu.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Kurz, “Türkiye ile yürütülen AB üyelik müzakereleri vakit geçirilmeksizin durdurulmalıdır. Türkiye, son yıllarda sürekli olarak Avrupa ve değerlerinden uzaklaşıyor. Aynı zamanda AB ile Türkiye arasında komşuluk temelinde farklı işbirliği seçeneklerinin bulunmasına odaklanmamız gerekiyor” dedi.

Avusturya, başından beri Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye ile AB arasındaki katılım müzakereleri, son birkaç yıldır özellikle insan hakları konusunda reformlar yapılması yönündeki talepler nedeniyle yeni başlık açılmamasından dolayı fiilen durmuş durumda bulunuyor.

Avusturya Başbakanı, benzer bir çağrıyı geçen Mart ayında Varna’da AB liderleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan toplantı öncesinde de dile getirmişti. Kurz, “Temel demokratik değerler ve insan hakkı ihlalleri göz önüne alınırsa, Türkiye ile AB arasındaki üyelik müzakereleri, Kopenhag kriterleri artık uygulanmadığı için sonlandırılmalı” demişti.

Previous post
Bulanık eski belediye eş başkanı Çelik'e 10 yıl 6 ay hapis cezası
Next post
İsrail'de erkekler kadınlar yüzemesin diye göletleri kurutuyor, kadınlar mücadele ediyor