Ana SayfaGüncelAYM’ye göre polis, Gezi’de gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını ihlal etmedi

AYM’ye göre polis, Gezi’de gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını ihlal etmedi

HABER MERKEZİ – AYM, Gezi Direnişi’ndeki polis şiddeti ile gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine ilişkin bireysel başvuruyu ‘kabul edilemez’ buldu.

Avukat Onur Cingil, Gezi Direnişi sırasında polisin biber gazı ile orantısız müdahalede bulunmasının insan haysiyetiyle bağdaşmadığı, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurmuştu.

Cingil, şikâyet dilekçesinde, Gezi Direnişi sürecinde polisin davranışlarına neden olarak gördüğü dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının suç oluşturduğunu ifade etmişti.

AYM, Cingil’in başvurusunu karara bağladı.

‘Kabul edilemez’

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre AYM, Gezi Direnişi’ndeki polis şiddeti ile gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine ilişkin bireysel başvuruyu ‘kabul edilemez’ buldu.

AYM’nin kararında, “Başvuru formu ekindeki DVD’de genel olarak bir internet sitesinden ve bir televizyon kanalından alınmış görüntüler ve fotoğraflara yer verilmiştir. Bu görüntü ve fotoğraflarda başvurucunun olup olmadığı ve varsa kişilerden hangisinin başvurucu olduğu da başvuru formu ve eklerinden belirlenememiştir” denildi.

Kararda, “kötü muamele yasağının ihlal edildiğine ilişkin iddianın açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez olduğu ve toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine ilişkin iddianın açıkça dayanaktan yoksun olduğu” iddiasıyla başvurunun ‘kabul edilemez’ olduğu yönünde hükme yer verildi.

Previous post
TZOB: Haziran'da soğanın fiyatı ikiye katlandı, patatesin fiyatı yarı yarıya arttı
Next post
'Deizm' bize de biraz değmiş olabilir mi acaba? - M. Ender Öndeş