Ana SayfaEkonomiBahçeli ekmek zammını ‘vicdani’ bulmadı ama ‘kaldırılsın’ da demedi

Bahçeli ekmek zammını ‘vicdani’ bulmadı ama ‘kaldırılsın’ da demedi

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli ekmek zammına ‘tepki’ gösterdi. ‘Ekmek zammı kalksın’ demeyen Bahçeli, ‘askıda ekmek’ önerisinde bulundu: “Hali vakti yerinde olanlar iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim de ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?’ diyebilmeli.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekmek fiyatlarına yapılan zamma tepki gösterdi.

“Ekmeğin kilosuna yüzde 15’lik zam insani ve vicdani boyutta değil” diyen Bahçeli’nin önerisi ise ‘askıda ekmek projesi’ oldu.

“Ankara’da özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘Askıda ekmek projesi’ni başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı.

Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?’ diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ esasına dayanmaktadır.”

MHP lideri gazetecilerin, “Talimat verdiniz mi” sorusunu da “Gerekli talimatları veriyoruz. Çalışmaları ve girişimleri başlatıyoruz” şeklinde yanıtladı.

Yüzde 15 zam

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatının yüzde 15 zamlanacağını duyurmuştu.

Fiyat artışının yürürlüğe girmesinin bir ayı bulacağını belirten Balcı, illere göre artış oranının farklılık gösterebileceğini, bazı illerde daha düşük oranda artış yaşanabileceğini söylemişti.

Balcı, artışın en fazla yüzde 15’e çıkabileceğini, fiyatın da kilogram başına 5.75 TL’yi geçmeyeceğini belirtmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Baraj onları da yok edecek: Hasankeyf’te beş katlı yüzlerce yeni mağara bulundu
Sonraki Haber
CHP'li 129 vekilden kurultay karşıtı bildiri, İnce'den açıklama