Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘af’ ve OHAL açıklaması

Bahçeli’den ‘af’ ve OHAL açıklaması

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, yeni yasama döneminde ‘af’ çıkarılmasıyla ilgili bir yasa teklifi sunacaklarını söyledi. Bahçeli ayrıca, 18 Temmuz’da son bulacak OHAL’e ilişkin “Yeni bir yasa gündeme getiriliyor. Böyle bir yasa Meclis’e geldiğinde MHP gereğini yapacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Bahçeli’nin gündeminde, 24 Haziran seçimlerinde gündeme getirdiği ‘af’ konusu ve 18 Temmuz gecesi kalkacak olan olağanüstü hal (OHAL) uygulaması vardı.

MHP lideri, ‘af tasarısı’nın partisinin seçim beyannemesinde olduğunu ifade ederek, yeni yasama döneminde bu tasarıyı Meclis’in gündemine taşıyacaklarını aktardı.

Bahçeli, “Meclis’te yasama çalışamaları başladığında arkadaşlarımız teklifini sunacak” dedi.

OHAL’in bu ayın 18’i itibariyle son bulacağını da hatırlatan Bahçeli, “Yeni bir yasa gündeme getiriliyor. Böyle bir yasa Meclis’e geldiğinde MHP gereğini yapacaktır” diye konuştu.


İlk kabine toplantısının ardından OHAL açıklaması

“OHAL kalıcılaştırılıyor”: Yeni düzenlemeyle Valilere ‘bölgesel OHAL’ yetkileri yolda


Bahçeli’nin ‘af’ çıkışıyla birlikte neler olmuştu?

2004’ten bu yana cezaevinde olan organize suç örgütü kurmaktan hükümlü Alaattin Çakıcı, MHP lideri Bahçeli’nin ‘af’ çıkışı ile yeniden gündeme getirilmişti.

Bahçeli, ‘genel af’ önerisinde bulunmuş, “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı?” demişti. Hükümet ise Bahçeli’nin çağrısını geçiştirmişti.

24 Haziran seçimlerinde HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise ‘genel af’ çağrısı yapan Bahçeli’ye, “Milyonlarca oy alıp parti lideri olacağıma azılı katil, psikopat bir mafya lideri olsaymışım daha iyiymiş!” yanıtını vermişti.

Çakıcı, Bahçeli’nin çıkışına ‘teşekkür’ ile karşılık verirken, HDP’ye ise tehditler savurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yi bir daha kendisi ve Bahçeli hakkında açıklama yapmaması konusunda tehdit eden Çakıcı, talimat vermesi halinde Selahattin Demirtaş’ın da cezaevinde koridora dahi çıkamayacağını öne sürmüştü.

Kırıkkale Keskin Cezaevi’nde hapis yatan Çakıcı, tüm bu konular gündemdeyken 19 Mayıs’ta rahatsızlanarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde mahkum koğuşunda tedavi altına alınmış, Bahçeli de kendisini ziyaret etmişti.