Ana SayfaGüncelBaşkanlık sisteminin ilk MGK toplantısı sona erdi: ‘ABD’nin tehdit dili kabul edilemez’

Başkanlık sisteminin ilk MGK toplantısı sona erdi: ‘ABD’nin tehdit dili kabul edilemez’

HABER MERKEZİ – Başkanlık sistemine geçişin ardından yapılan ilk MGK toplantısı sonrası yayımlanan bildiride “ABD’nin tehdit dili kabul edilemez” dendi.

Kamuoyunda ‘başkanlık sistemi’ olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişin ardından Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ilk kez toplandı.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.35’te başlayan toplantı 5.5 saat sürdü.

Toplantıya ilişkin bildiri yayımlandı.

ABD’ye yanıt

Yayımlanan bildiride, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD’li rahip Andrew Brunson’ın tahliye edilmemesi üzerine yaptırım tehdidinde bulunan ABD yönetimine yanıt olarak “ABD tarafından kullanılan tehdit dili asla kabul edilemez” dendi.

ABD kanadından yapılan açıklamaların “İttifaka saygısızlık” olduğu kaydedilen bildiride,”Stratejik ortaklığa ve güven ilişkisine telafisi mümkün olmayan zarar verilecektir” ifadeleri yer aldı.

Bildiride, ABD ile Türkiye arasında Minbiç için izlenmesi kararlaştırılan ‘yol haritası’na ilişkin ise “Münbiç mutabakatı Suriye’de çözüme katkı sağlayacaktır” sözlerine yer verildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Elektriğe ve doğalgaza zam yolda’
Sonraki Haber
Kampanya başlatıldı: 78 yaşındaki hasta tutuklu #SiseBingöleÖzgürlük