Ana SayfaGüncelAKP’den yeni bedelli teklifi: Süre kısaltıldı

AKP’den yeni bedelli teklifi: Süre kısaltıldı

HABER MERKEZİ – AKP, Meclis’te bugün görüşülmesi beklenen bedelli askerlik düzenlemesi kapsamında 28 gün olarak belirlenen askerlik süresinin 21 gün olarak revize edilmesini teklif edeceklerini bildirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bugün Meclis’te görüşülecek bedelli askerlik düzenlemesinin süresine ilişkin revizeye gittiklerini açıkladı.

Muş, ilgili düzenlemede 28 gün olarak öngörülen askerlik süresinin 21 gün olarak revize edilmesini teklif edeceklerini bildirirken, söz konusu teklifte yaş ve ödenecek bedele ilişkin değişikliğe gitmeyeceklerini duyurdu.

Muş, şunları söyledi:

“Plan Bütçe akabinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından bu teklifin kanunlaşmasını beklemekteyiz. Üç kriter söz konusu biliyorsunuz. Kamuoyundaki tartışmalar, siyaset kurumundaki tartışmalar ve TSK’nın bugün ve gelecekle ilgili planlanması çerçevesinde 28 günlük askerlikle ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte ve biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona teklifte bulunacağız.”

Yaş sınırı olarak 25’in belirlendiği bedelli askerlik düzenlemesine göre bu kapsamda ödenecek bedelin 15 bin Türk Lirası olduğu açıklanmıştı.