Ana SayfaToplumsal CinsiyetBeren Saat: Feminist çocuklar yetiştirin, feminizmden korkmayın

Beren Saat: Feminist çocuklar yetiştirin, feminizmden korkmayın

HABER MERKEZİ – Oyuncu Beren Saat, Le Figaro Gazetesi’ne verdiği röportajda çağrı yaptı: “Eğer ülkedeki dinginliğe katkıda bulunmak istiyorsanız feminist çocuklar yetiştirin. Feminizmden korkmayın.”

Oyuncu Beren Saat, Fransa’da da yayınlanmaya başlayan ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisi için Le Figaro Gazetesi’ne röportaj verdi.

Röportajda ‘feminizmden korkulmaması gerektiğini’ vurgulayan Saat, “Mücadelemiz sessizlik yeminini kırmak ve tüm kadınları korumak” dedi.

ABD’de cinsel tacize karşı Twitter üzerinden başlatılan #MeToo (Ben de) kampanyası bağlamında kadınların gösterdiği dayanışmaya hayran olduğunu belirten Saat, “Bundan birkaç yıl önce benzer bir hareketi biz de Özgecan’ın ölümünden sonra yaşadık. Eşi benzeri görülmemiş bu barbarlık sonrasında bu genç kadın konusunda yazmaya ve gösterilere katılmaya karar verdim. Sonunda eşitliği tadacağımızı umuyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de feminizm gibi ‘izm’ ile biten kelimelerden korkulduğunu dile getiren Saat, “Çocuğu olan tüm arkadaşlarıma şunu söylüyorum: Eğer ülkedeki dinginliğe katkıda bulunmak istiyorsanız feminist çocuklar yetiştirin. Feminizmden korkmayın” diye konuştu.

Previous post
Diyanet'ten '15 Temmuz' genelgesi: Sela okunacak, cezaevlerinde konferanslar düzenlenecek
Next post
Meksika'nın yeni başkanı Obrador: Koruma istemiyorum, halk beni korur