Ana SayfaGüncelBerna Laçin’e 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Berna Laçin’e 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

HABER MERKEZİ – Oyuncu Berna Laçin hakkında idam tartışmalarına dair yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek başlatılan soruşturma davaya dönüştü. Laçin’in 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Berna Laçin hakkında artan çocuk istismarlarının ardından gündeme getirilen idam tartışmalarına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek soruşturma başlatmıştı.

47 yaşındaki Berna Laçin hakkında, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan dava açıldı.

Laçin’in 1 yıla kadar hapsi isteniyor.

Berna Laçin ne demişti?

Berna Laçin, söz konusu paylaşımında “İdam çözüm olsaydı, Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!” demişti.

Laçin, paylaşımına gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaparak sözlerinin arkasında olduğunu ve ne demek istediğini bir kez daha anlatmıştı. “İsveç’le ilgili bir şey söylesek Hristiyanlara mı laf söylemiş oluyoruz” diyen oyuncu devamla şunları ifade etmişti:

Previous post
Pakistan’da seçim günü
Next post
Diyarbakır ve Mardin'de yasaklar: Bazı köy ve mahallelerde operasyon başlatıldı