Ana SayfaGüncelCHP, ‘parlamentoda kararlı mücadele’ için MHP’yle de görüşecekmiş

CHP, ‘parlamentoda kararlı mücadele’ için MHP’yle de görüşecekmiş

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurmaylarına yeni sistemde parlamentonun yetkilerinin korunması konusunda ‘kararlı mücadele etmeleri’ talimatı verdi. CHP’nin, ‘parlamentoda kararlı mücadele’ temelinde muhalefet partileri ile temas kuracağı, MHP ile de görüşeceği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ‘parlamenter mücadeleyi güçlendirme’ çağrısı yaptığı öğrenildi.

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda yerel seçim çalışmaları ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile ilgili yapılan değişiklikleri içeren kararnameler masaya yatırıldı.

Yeni sistemde çıkartılan Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinden dolayı rahatsızlıklar dile getirilirken, bu kararnamelerin Meclis’i devre dışı bırakmaya yönelik bir uygulama olduğu belirtildi.

Habere göre Kılıçdaroğlu, CHP’nin Meclis yetkilerini kararlı bir şekilde savunmaya devam etmesi gerektiğini belirterek, kurmaylarına, “Meclis’in etkin bir şekilde çalıştırılması ve alanın kararnamelere bırakılmaması” konusunda talimatlar verdi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu kurmaylarından, CHP’nin önümüzdeki dönem “Türkiye’nin temel sorunları ile mücadelesinde reçete olacak nitelikte bir manifesto” hazırlamalarını da istedi.

MHP’yle de temas

CHP lideri “Parlamenter mücadele konusunda etkin bir şekilde Meclis’in yetkilerini savunacağız. Parlamentodaki muhalefet, toplumsal mücadelenin öncüsü olur. O nedenle parlamenter mücadele güçlendirilmeli” dedi.

Haberde CHP’nin, parlamentoda kararlı mücadele temelinde muhalefet partileri ile temas kuracağı da kaydedildi.

CHP’nin temas kuracağı partiler arasında AKP ile birlikte Cumhur İttifakı’nda bulunan MHP de yer alacak.