Ana SayfaGüncelCHP Sözcüsü: Gündemde olağanüstü kurultay yok

CHP Sözcüsü: Gündemde olağanüstü kurultay yok

HABER MERKEZİ – CHP’de Muharrem İnce’nin kurultay çağrısının ele alındığı MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Gündemde olağanüstü kurultay yok” dedi. Tezcan’a yanıt veren İnce ise “Şu ana kadar 37 ilden bana destek açıklaması geldi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezinde yapılan toplantıda, 24 Haziran seçim sonuçları ve olağanüstü kurultay tartışmaları değerlendirildi.

MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, gündemlerinde olağanüstü kurultay olmadığını vurguladı:

“Sayın Genel Başkanımızın, Merkez Yönetim Kurulumuzun gündeminde bir olağanüstü kurultay yoktur. Kuşkusuz seçim sonuçlarının tümü değerlendirilebilir ama kurultayı gerektirecek bir tablo söz konusu değildir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en önemli engellerden biridir. Partinin iç iktidar yarışından ayrı olarak seçim sonuçları değerlendirmelidir. Yerel seçimlere hazırlanacağız.”

‘Kılıçdaroğlu’nun başka bir ihsana ihtiyacı yok’

CHP MYK’nin Kılıçdaroğlu’nun ‘tam mutabakat’la arkasında olduğunu söyleyen Tezcan, Muharrem İnce’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘onursal başkanlık’ teklif edebileceği yönündeki açıklamasına ilişkin şunları dile getirdi:

“Genel başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Herhangi bir ad altında ihsana ihtiyacı yoktur. Kamuoyunun vicdanı vereceği ihsanı büyük bir gönül rahatlığıyla vermektedir. Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu CHP’nin önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyduğu tutumun ta kendisidir. Yerel seçimlerde de partiyi başarıya götürecek anlayış böyle bir anlayıştır.”

‘Millet İttifakı teknik olarak sona erdi’

İYİ Parti’nin sona erdiğini açıkladığı ‘Millet İttifakı’na ilişkin de değerlendirmede bulunan CHP Sözcüsü, ittifakın teknik olarak seçim bitince sona erdiğini belirtti.

İnce’den CHP’ye ilk yanıt

Muharrem İnce ise, CHP MYK toplantısından sonra parti sözcüsü Tezcan’ın yaptığı “olağanüstü kurultay yok” açıklamasına yanıt verdi.

İnce, “Şimdiye kadar 37 destek açıklaması olmuş, sağ olsunlar. Ama parti içi meseleleri basın önünde konuşmam” dedi.

Kurultay restleşmesi

CHP’nin 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 2 Temmuz tarihli görüşmenin ertesi gününde ‘partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğini’ söylediğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık, kendisine partide genel başkanlık önerdiğini belirten İnce, “Teklifime ‘hayır’ derse olağanüstü kurultay sorununu örgüt çözer” demişti.

İnce’nin sözlerine “Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” yanıtını veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağını belirterek, “Örgüt bağımsızdır, bir kişinin arka bahçesi değildir” ifadeleriyle karşılık vermişti.




Önceki Haber
Erdoğan’ın mal varlığı: 6 milyon lira nakit parası, 2 milyon lira da borcu var
Sonraki Haber
Barilla işçileri greve çıktı: 'Zafer direnen emekçinin olacak'