Ana SayfaGüncelCHP’li 129 vekilden kurultay karşıtı bildiri, İnce’den açıklama

CHP’li 129 vekilden kurultay karşıtı bildiri, İnce’den açıklama

HABER MERKEZİ – CHP’de toplam 129 milletvekili bir ortak bildiri ile kurultay tartışmalarının sonlandırılması için çağrıda bulundu. Muharrem İnce ise buna karşı “Milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını bilirim” açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 129 milletvekili, parti içerisindeki muhaliflerden yükselen Olağanüstü Kurultay talebine ilişkin açıklama yaptı.

Milletvekilleri adına ortak açıklamayı CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu okudu.

Bankoğlu bildiriye 129 milletvekilinin imza attığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve tedavi gören Antalya Milletvekili Deniz Baykal’dan ise imza talebinde bulunulmadığını söyledi.

Yerel seçimlerin yaklaştığı bir süreçte kurultay tartışmalarına odaklanmanın doğru olmadığını belirten Bankoğlu, ‘asıl gündeme ve yerel seçimlerde partinin başarı elde etmesi için mücadele edilmesi gerektiğini’ vurguladı.

Bankoğlu, “Geldiğimiz süreçte kurultay toplanmasına yönelik imza sayıları üzerinden bir algı yaratmanın ve bu tartışmayı devam ettirmenin partimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine zarar verdiği aşikardır” dedi.

CHP’li vekil, “Bugün il başkanlarımız tarafından yapılan açıklamaya ve sağduyu çağrısına iştirak ettiğimizi ve kurultay tartışmalarının sayı boyutundan çıkarılarak sonlandırılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İnce’den açıklama

Çağrıyle ilgili Muharrem İnce ise Twitter hesabından “Milletvekillerinin hangi koşullarda açıklama yaptığını bilirim” açıklaması yaptı.

Previous post
Bahçeli ekmek zammını ‘vicdani’ bulmadı ama 'kaldırılsın' da demedi
Next post
Trump'tan açık tehdit: Türkiye’ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız