Ana SayfaGüncelCHP’li belediyeden başkanlığa övgü: “Belediyecilikten gelen Başkan Erdoğan halkı anlıyor”

CHP’li belediyeden başkanlığa övgü: “Belediyecilikten gelen Başkan Erdoğan halkı anlıyor”

HABER MERKEZİ – CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, başkanlık sisteminin, yerel yönetimlere büyük fayda sağlayacağını iddia etti, “Başkan Erdoğan, belediyecilikten geldiği için yerel yönetimlerle ilgili sorunları yakından biliyor. Bu yüzden yeni sistem devlete ivme kazandıracak, başarılı olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ‘başkanlık sistemi’ni ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen açıklamalarda bulundu.

Kocadon, “Başkan Erdoğan olduğu için yeni sistemin yerel yönetimlere fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesine konuşan Kocadon’a göre ‘yeni sistem devlete ivme de kazandıracak’:

“Yeni sistemin artılarını ve eksilerini zamanla göreceğimizi düşünüyorum. Sayın Başkan Erdoğan’ın getirdiği yeni sistemin aslında belediye başkanlığı sistemi ile çok ortak noktası var. Erdoğan, belediye başkanlığından geldiği için bu sistemi çok iyi biliyor. Belediyenin de meclisi var, meclis üyeleri var mesela. Tıpkı yeni sistemde olduğu gibi. Ama tüm güç belediye başkanında, tek yetkili belediye başkanı. Başkan Erdoğan’ın da getirdiği sistem buna benziyor. Yeni sistem devlete ivme kazandıracaktır diye düşünüyorum. Hızlı şekilde karar alınıp uygulanma noktasında yargı bağımsızlığını koruyabilmek bu sistemde çok önemli.

“Sayın Başkan Erdoğan, belediyecilikten gelen biri olduğu için yerel yönetimlerle ilgili tüm sorunları yakından biliyor. Onun için ben inanıyorum ki yeni sistemde, yerel yönetimlerle ilgili iyi kararlar alınacaktır.

“Hatta yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar yapıldığını da duyuyorum. Ve bundan dolayı da çok mutluyum. Başkan Erdoğan olduğu için yeni sistemin yerel yönetimlere fayda sağlayacağını düşünüyorum.”

Verdiği mülakatta ‘Başkan Erdoğan’ vurgusunu sık sık yineleyen CHP’li Kocadon, “Belediyecilikten geldiği için halkı çok iyi anlıyor. Halkın sorunlarını, taleplerini yakından biliyor ayrıca. Bundan dolayı alacağı kararların halkı nasıl etkileyeceğini de iyi biliyor. Bu yüzden de başarılı oluyor zaten” diye konuştu.

Partisi CHP’ye eleştiri

Partisini de eleştiren Kocadon, “Açık ve net söylemek isterim ki, CHP’liler hırslarına yenik düşüyor. Kimse her seçimde milletvekili ve belediye başkanı adayı gösterilmek zorunda değil. Ama dikkat edin; seçim sonrası aday gösterilmeyen herkes parti içi muhalefet oluyor” dedi.

CHP ‘de başarılı olan kişinin aşağıya doğru çekildiğini de savunan Kocadon, “Başarılı olan insanları yukarıya taşımak gerekiyor. Merkez sağ partilerde mesela başarılı olanları yukarıya taşıyorlar” ifadesini kullandı.

DBP’li 94 belediyede kayyum var

OHAL kapsamında çıkarılan 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 11 Eylül 2016 tarihinden sonra Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) 102 belediyesinden 94’üne kayyum atanmıştı.

DBP’nin 27’si kadın 70 eşbaşkanı, 81 de belediye meclis üyesi hala tutuklu.

Geçtiğimiz günlerde kaldırılan OHAL’in kimi uygulamalarının kalıcılaştırılması için Terörle Mücadele Yasası’nda (TMK) yapılmaya başlanan değişikliklerle valilere yasak yetkisi getirildi.

Bu değişiklik ile kayyumlara sınırsız süre de tanınacak. Böylece kayyumların OHAL dışındaki dönemlerdeki en fazla üç yıl olan görev süresi yasayla sınırsızlaştırılacak.