Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Cinayet gün gibi ortada’: Şule Çet’in ölümüyle ilgili 2 erkek tutuklandı

‘Cinayet gün gibi ortada’: Şule Çet’in ölümüyle ilgili 2 erkek tutuklandı

HABER MERKEZİ – İntihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edilen ancak ortaya çıkan otopsi raporuyla soruşturmanın tüm seyrinin değiştiği Şule Çet’in ölümüne ilişkin dosyada çok önemli delillerin göz ardı edildiğini söyleyen Çet’in avukatı Umur Yıldırım, ‘cinayet gün gibi ortada’ dedi ve “Soruşturma adaletli bir şekilde yürütülsün” çağrısı yaptı. Bu çağrı ve kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki erkek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Çet’in dün ortaya çıkan otopsi raporunda ise cinsel saldırıya maruz bırakıldığına ait bulgular yer almış, ayrıca vücudunda boğuşma izlerinin olduğu ve düştüğü belirtilen cam ile pervazda parmak izine rastlanmadığı da kaydedilmişti.


Şule Çet’in otopsi raporu: Cinsel saldırıya maruz bırakılmış, vücudunda boğuşma izi var


Şule Çet’in avukatı Umur Yıldırım, soruşturma ve dava sürecini İleri Haber’den İzel Sezer’e anlattı.

Şüphelilerin serbest adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını anımsatan Yıldırım, “Aslında biz, olay yeri raporu ve otopsi raporuyla beraber tutuklanacaklarını düşünüyorduk ama maalesef savcı izinde olduğu için somut bir adım yok, hafta içinde başsavcıyla görüşeceğiz. Bir sonuç çıkacağını umut ediyoruz” dedi.

“Çok önemli deliller göz ardı edildi”

Soruşturma dosyasında çok basit hatalar yapıldığını söyleyen avukat Yıldırım, “Çok önemli deliller göz ardı edildi, sonradan bizim görmemiz ve müdahalemizle delilleri dosyaya sokabildik. Bunlar es geçilecek deliller değil” dedi ve ekledi:

“En büyük hatalardan biri, Şule’nin telefonunun modelinden dolayı açılamadığı söylendi ve incelenmeden bize geri getirildi. Biz de telefon açılamasa da SIM kart açılabilir dedik ve SIM kart üzerinden tüm sosyal medya hesaplarına ulaşılabilir. Sonrasında biz kendimiz bir telefon alarak Siber Suçlar ekiplerine verdik. SİM kartının şifresini kendimiz temin ettik ve telefonla birlikte teslim ettik.”

Çet’in bilgisayarının uğraşları sonucu yeniden inceleneceğini aktaran Yıldırım, “Normal şartlarda bunun bir ay önce delilleri aldıkları sırada yapılması gerekirdi” dedi.

“Olayın olduğu kattaki kamera kayıtları dosyada yok”

Avukat Yıldırım, olayın yaşandığı 20’nci kattaki kamera kayıtlarının dosyada olmadığını vurgulayarak, “Olay gece 04.00 civarında oluyor, 05.00’a doğru savcı olay yerine geliyor. Her yeri geziyor, Şule’nin atıldığı 20. kata çıkıyor. Katta kameralar var ve savcı bu kameraların kayıtlarını değil, yalnızca giriş kattaki kayıtları talep ediyor. Bizim zorlamamızla henüz bu hafta talepte bulunuldu, bu çok büyük bir hata. Şüphelilerin olaydan sonra yaptıkları hareketlerin hepsi 20. katta görülüyor ama kayıtlar dosyada yok” diye konuştu.

“Cinayet gün gibi ortada”

Sanıkların maddi gücünün davayı etkilememesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, Çet ailesinin tek istediğinin adalet olduğunu vurgulayarak, “Bizim temennimiz Şule intihar ettiyse intihar olduğu, katledildiyse de cinayet olduğu ortaya çıksın, ki cinayet gün gibi ortada. Dava farklı şekilde yönlendirilmesin, soruşturma adaletli bir şekilde yürütülsün” dedi.

“Kamuoyunun desteği çok önemli”

Yıldırım, sözlerini “Bu davada sosyal medyanın, kamuoyunun desteği çok önemli. Çünkü bu dava Münevver Karabulut’tan, hatta Eylül’den hiç farklı değil. Bu insanların hepsinin ortak özelliği cinsel saldırıya uğraması, tecavüz edilerek öldürülmesi. O yüzden bizim şu an konuştuğumuz, yarın konuşacağımız şey Şule olmamalı. Bu davanın diğer davalardan hiç farkı yok” şeklinde bitirdi.

İki erkek tutuklandı

Kamuoyunda yükselen tepkiler ve Çet’in avukatının açıklamalarının akabinde olayla ilgili iki şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şule Çet’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Şüphelilerin “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Cinsel saldırı” suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiği bildirildi.

Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Çağatay Aksu ile Berk Akand tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheliler iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı

Çet’in ölümünün ardından bir numaralı şüpheli olarak 2 kez gözaltına alınan ve her ikisinde de adli kontrol şartı ile serbest kalan Çağatay Aksu, ifadesinde Çet’in camdan atlayarak intihar ettiğini iddia etmişti.

Şule Çet’in yaşamını yitirdiği sırada plazadaki ofiste Aksu’nun dışında Berk Akand’ın da bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu kişi ise ifadesinde başka odada olduğunu, neler yaşandığını bilmediğini söylemişti.

Previous post
CHP’li Kesici, Erdoğan’ı Saray'da ziyaret etti
Next post
Flormar işçileri Kadıköy'den seslendi: '61 gündür direniyoruz, kazanacağız'