Ana SayfaGüncelCizre yasağında cenazesi buzdolabında saklanan Cemile Çağırga’nın babası tutuklandı

Cizre yasağında cenazesi buzdolabında saklanan Cemile Çağırga’nın babası tutuklandı

HABER MERKEZİ – Cizre’deki yasak sırasında evinin önünde vurulduktan sonra cenazesi buzdolabında saklanan 10 yaşındaki Cemile’nin babası Ramazan Çağırga ile HDP Manisa Milletvekili Adayı Veysi Durgut’un da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 5 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan 30 kişiden 14’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi.

2016 yılında haklarında başlatın bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları öğrenilen 14 kişi, savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik, 10 kişiyi ifadelerinin ardından serbest bırakırken, ilçede 4 Eylül 2015 tarihinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında vurularak öldürülen ve cenazesi buzdolabında saklanan 10 yaşındaki Cemile’nin babası Ramazan Çağırga, 24 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Manisa’da milletvekili adayı olarak gösterilen Veysi Durgut ile Selamet Mat ve Osman Erkul’un tutuklanmasına karar verdi.

“Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan dört kişi, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Aynı tarihte gözaltına alınan 16 kişinin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.


Mezopotamya Haber Ajansı
Previous post
ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı gözaltına alındı
Next post
Netflix dizisi yolda: 1800'ler Viyanası, bir seri katil ve onun peşine düşen Freud