Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğunu sistematik istismara maruz bırakıp, ‘seninle evleneceğim’ diyen erkeğe 27 yıl hapis istemi

Çocuğunu sistematik istismara maruz bırakıp, ‘seninle evleneceğim’ diyen erkeğe 27 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Bolu’da kızını sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanan Dündar D. hakkında 27 yıl hapis cezası istendi. Çocuk ifadesinde Dündar D.’nin kendisine, “Annen 2 yıl içerisinde ölecek ve ben de seninle evleneceğim” dediğini söyledi.

Bolu’da yaşayan 16 yaşındaki bir kız çocuğu, babası Dündar D. tarafından 5 yıldır sistematik şekilde cinsel istismara maruz bırakıldığını söyleyerek Savcılığa şikayette bulundu.

Gözaltına alınan ve sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Dündar D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ardından Dündar D. hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanık Dündar D., istismarda bulunduğu kızı ve eşi katıldı.

Mahkemedeki ifadesinde yaşadıklarını anlatan çocuk, “5 yıl boyunca neler çektiğimi bir Allah, bir de ben biliyorum. Babam beni kimseye söylememem için tehdit ediyordu. Söylediğim takdirde annem de dahil kimsenin bana inanmayacağını söylüyordu” dedi.

‘Seninle evleneceğim’

Çocuk, Dündar D.’nin bir keresinde kendisine “Annen 2 yıl içerisinde ölecek ve ben de seninle evleneceğim” dediğini söyledi.

Çocuğun annesi de eşinden zaman zaman şüphelendiğini belirterek, çocuğuna inandığını ve Dündar D.’den şikayetçi olduğunu ifade etti.

Duruşmada çocuğun dayısının tanık olarak dinlenmesinin ardından mahkeme, Dündar D.’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Previous post
Yakın dostlarının anlatımıyla: ‘Yaşar Kemal Efsanesi’
Next post
Lice Davası'nda reddi hakim talebi reddedildi, duruşma ertelendi