Ana SayfaCezaevleriDoktorların ‘hastanede tedavi edilmeli’ dediği Arin bebeğe cezaevinde farklı ilaç verilmiş

Doktorların ‘hastanede tedavi edilmeli’ dediği Arin bebeğe cezaevinde farklı ilaç verilmiş

HABER MERKEZİ – Urfa Cezaevi’nde bir yaşındaki bebeği Arin ile kalan Esma Yılmaz’ın denetimli serbestlik başvurusu reddedilirken, doktorlar astım hastası olan Arin’in 6 ay hastanede tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Çocuğunun sağlık durumunun giderek ciddileştiğini belirten Arin bebeğin babası Mihdi Yılmaz, kızına farklı ilaç verildiğini söyledi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Ömerli eski ilçe Eş Başkanı Esma Yılmaz’ın astım hastası 1 yaşındaki bebeği Arin’in cezaevi koşullarında kalmaması için denetimli serbestlik istemiyle başvurduğu Mardin İnfaz Hakimliği’nden ret yanıtı geldi.

MA’dan Berivan Altan’a konuşan Esma Yılmaz’ın eşi Mihdi Yılmaz, doktorların Arin bebeğin bir an önce tedavi edilmesi için rapor verdiğini söyledi.

Cezaevinden hastaneye götürülen kızı Arin için doktorların dışarıda, hastane gözetiminde 6 ay tedavi edilmesi gerektiğinin söylediğini belirten Yılmaz, “Eşim çocuğun tedavi edilmesi için dışarı çıkarılmasını istiyor; ama çocuğum emzirme aşamasında, annesiz nasıl tedavi edeceğiz?” dedi.

‘Farklı ilaç vermişler’

Arin’in durumunun giderek kötüleştiğini şimdi de bronşit olduğunu ifade eden Yılmaz, çocuğuna yanlış ilaçların verildiğini belirterek şunları söyledi:

“Ona verdikleri ilaçlar farklı. Eşim ilaçları verdikten sonra kızımın daha da kötü olduğunu ve kendinden geçtiğini söylüyor. Eşim, kızım Arin’in hastalandığı için revire götürdüğünü ve ateşinin 39,5 olduğunu söyledi. Ancak, doktor, kızıma eliyle dokunarak, ‘havalar sıcaktır’ deyip koğuşa geri göndermiş. Kızıma verilen ilaçların isimlerini dışarıda doktorlara sordum. Hastalığını söyledim, doktorlar, ‘bu ilaçlar, bu hastalığın ilaçları değil’ dedi.”

‘Arin annesinden ayrı nasıl tedavi olacak?’

Bu hafta içinde dilekçe vererek, kızını alacağını belirten Yılmaz, “Eşimin denetimli serbestlik başvurusu hücre cezası aldığı gerekçesiyle reddedilmiş. Mardin’e gönderilmesini istiyoruz, onu da kabul etmiyorlar. En azından Mardin’e sevk edilse gündüz kızımı tedaviye götürdükten sonra yeniden annesinin yanına götürebilirim” ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Yılmaz, “Arin dışında 3 çocuğum daha var. Arin’in, annesinden ayrı nasıl tedavisi tamamlanacak?” diye sordu.

Eşinin durumunda olan birçok kadın tutuklu olduğunu vurgulayan Yılmaz, bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için çağrıda bulundu.




Önceki Haber
SOMA DAVASI | Karar duruşması başlamadan ertelendi
Sonraki Haber
Eylemin 317'nci gününde: İşten çıkarılan işçiler hukuki mücadeleyi kazandı