Ana SayfaEkonomi“Ekonomide esas hikaye Ağustos sonunda patlayacak”

“Ekonomide esas hikaye Ağustos sonunda patlayacak”

HABER MERKEZİ – Ekonomideki durumu değerlendiren ekonomist Murat Muratoğlu, özellikle 24 Haziran’ın ardından piyasaların Erdoğan’ın damadı Albayrak’ın Maliye ve Hazine Bakanı olmasına tepkisine değinerek, “Esas hikaye Ağustos sonunda patlayacak çünkü fon çıkışlarını bir bir izleyeceğiz” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı ekonomist Murat Muratoğlu, ekonomideki tabloyu ve kötü gidişatı Diken’e değerlendirdi.

Minez Bayülgen’in sorularını yanıtlayan Muratoğlu, iktidarın ekonomiyi düzeltme şansı olmadığını savunarak, “Hatta önümüzdeki üç yıl işler çok daha kötüye gidecek, herkes bunu yaşayarak görecek” dedi.

Türkiye’nin kapalı bir ekonomi ile yönetilemeyeceğine dikkat çeken Muratoğlu, bunun “Türkiye intihar edecek” demekle aynı şey olduğunu söyledi.

Sermayenin Türkiye’den hızlı kaçışının süreceğini, OHAL’in kaldırılmasının da buna çare olmayacağını belirten Muratoğlu, şöyle devam etti:

“Bakın, biz yabancıların korkularını gideremiyoruz. Yabancılar hala 15 Temmuz olayını anlayamadı; biz de onlara anlatamadık. Onlara göre hala delil yok. Böyle olunca, darbe girişiminin arkasından ilan ettiğimiz OHAL’i de anlatamadık. OHAL’de insanların işten çıkarılmasını, şirketlere el konmasını da bir türlü izah edemedik. Üstüne üstlük Erdoğan, görevi damadına veriyor. Bu ülkeye hangi yatırımcı yatırım yapabilir ki?”

‘Yaşayan ölü şirketler’in varlığına dikkat çeken Muratoğlu, “OHAL’den sonra çok sayıda şirket sapır sapır batacak. Enerji şirketleri, hastaneler vs… İnşaat şirketleri zaten rahmet okutulucak durumda” dedi.

Özellikle 24 Haziran’ın ardından piyasaların Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Maliye ve Hazine Bakanı olmasına tepkisine ve borsa ile bonolardaki satışa dikkat çeken Muratoğlu, “Esas hikaye Ağustos sonunda patlayacak çünkü fon çıkışlarını bir bir izleyeceğiz” diye konuştu.


Bloomberg: Türkiye’nin enerji borcu saatli bomba gibi

Previous post
Erdoğan Danıştay'a 4 üye atadı
Next post
İşçilerden Flormar'a kendi reklamıyla yanıt: 'Biz kadınlar istersek yaparız'