Ana SayfaGüncelEmrah Serbes’e 13 yıl 4 ay hapis cezası

Emrah Serbes’e 13 yıl 4 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Yazar ve senarist Emrah Serbes, aracıyla önündeki otomobile çarparak biri çocuk üç kişinin yaşamını yitirmesine neden olma suçlamasıyla yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Behzat Ç.’nin de senaristi olan yazar Emrah Serbes, Ayhan ve Nilgün Özçelik ile çiftin 16 yaşındaki kızları Zeynep Özçelik’in yaşamını yitirdiği trafik kazasının sorumlusu olmakla yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Serbes’e 13 yıl 4 ay yıl hapis cezası verdi.

Kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını iddia eden arkadaşı Kenan Doğru ise 1 yıl hapisle cezalandırıldı.

Emrah Serbes hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 22,5 yıla kadar, Serbes’in arkadaşı Kenan Doğru için de “suç üstlenmek”ten 2 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Ne olmuştu?

Emrah Serbes, aynı aileden üç kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasına karıştığını 28 Eylül’de itiraf etmiş, teslim olacağını belirttiği bir mektup kaleme alarak bunu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Serbes, ilkin kazayı üstlenemediğini ve suçsuz arkadaşı Kenan Doğru’nun kazayı üstlendiğini belirterek, Doğru’nun halihazırda cezaevinde yattığını söylemişti.

“Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım” diyen Serbes, “Savcılığa geldim ve teslim oluyorum” diye yazmıştı.

Serbes bu duyurusunun ardından gittiği adliyede ifade vermiş ve daha sonra tutuklanmıştı.

Kazadan sonra tutulan tutanaklara sürücü olarak geçen Kenan Doğru ise Emrah Serbes’in itirafı ve tutuklanmasıyla birlikte, tutuklu olduğu Buca Cezaevi’nden salıverilmişti.

Previous post
İstinaf mahkemesi Zuhal Olcay'ın hapis cezasını artırdı, cezayı erteledi
Next post
Tutuklu sanık sayısı 6'ya düştü: Dink davasında iki tahliye daha