Ana SayfaGüncelErdoğan: AK Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturacağız

Erdoğan: AK Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturacağız

HABER MERKEZİ – Pazartesi akşamı kabinesini açıklayacak olan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Partili olmayan bakanlarımızla bir kabine oluşturacağız. Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak” diye konuştu. Yerel seçimlere de değinen Erdoğan, “2019 Mart’ına kadar belediyeciliğin adını ‘gönül belediyeciliği seferberliği’ olarak koyuyorum” dedi. AKP Grup Başkanvekili Elitaş da kabinede dışardan bakanların ağırlıklı olacağını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

24 Haziran seçimleri için “yeni yönetim sistemimizin de miladıdır” diyen Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi akşamı kabineyi açıklayacağını belirterek “Pazartesi günü, yemin törenimizin hemen ardından yayınlayacağımız 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı KHK’sı ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz” dedi.

Erdoğan, AKP’li olmayan isimlerle bir kabine oluşturacaklarını söyledi ve “Onların başında da AK Parti Genel Başkanı olacak” diye konuştu.

Cumhur İttifakı

AKP lideri Erdoğan, 24 Haziran seçimleri için partisi ile MHP arasında kurulan ‘Cumhur İttifakı’nın Meclis’te de devam ettireceklerini ifade etti.

Yerel seçim

2019’un Mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimlere de değinen Erdoğan, “Önümüzde bir mahalli seçimler var, bu seçimlere kadar 24 Haziran’ın muhasebesini yapıp gereken adımları atmak durumundayız” dedi ve şöyle devam etti:

“Yerel seçimlerin startını vereceğiz. Bunu yaparken kaşına gözüne değil iş bitirme potansiyeline ve halkla uyumuna bakarak adım atacağız. Yerel yönetim bu seçimlere benzemez. Yerel yönetimlerden 2019’da çok daha başarılı çıkalım. Teşkilatımın buna hazır olduğuna inanıyorum. 2019 Mart’ına kadar belediyeciliğin adını ‘gönül belediyeciliği seferberliği’ olarak koyuyorum.”

AKP’li Elitaş: Kabinede dışarıdan bakanlar ağırlıklı olacak

Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da kabinede dışardan bakanların ağırlıklı olacağını söyledi.

Kabinenin Pazartesi 21.30’da açıklanacağını belirten Elitaş, şunları söyledi:

“Sayın cumhurbaşkanımız tamamını dışarıdan yapabilir. Milletvekili adayı olmayan eski bakanlardan yapabilir. Sivil toplum örgütlerinden yapılabilir. Kanaatime göre bir veya iki cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir. Bu Cumhurbaşkanının takdirinde. Anayasada sayısı belli değil. Kabinede dışarıdan bakanlar muhtemelen ağırlıklı olacak. Eski bakanlardan milletvekili olmayanlar var onlardan tercih edebilir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yerinden tanıklıklarla Almanya'dan Arjantin'e geçmişle yüzleşme pratikleri: “Hatırlamak iyileştirir”
Sonraki Haber
Yüksekdağ duruşmaya 'savunma hakkım kısıtlanıyor' diyerek katılmadı, mahkeme 'tutukluluğa devam' dedi