Ana SayfaGüncelErdoğan: ‘Bedelli’ye ihtiyaç duymayacak bir askerlik sistemine geçeceğiz

Erdoğan: ‘Bedelli’ye ihtiyaç duymayacak bir askerlik sistemine geçeceğiz

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duymayacak bir askerlik sistemine geçireceğiz” dedi. Erdoğan ayrıca, bedelli askerlik düzenlemesinde 21 günlük zorunlu eğitimin düşmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bedelli askerlikle ilgili düzenlemeleri anımsatan Erdoğan, “Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duymayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” dedi ancak bu sistemin detaylarına ilişkin bilgi vermedi:

“Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve taktiki olarak verebileceğimiz hem de Türk Silahlı Kuvvetleri’nin insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz.”


Bedelli askerlik düzenlemesi komisyonda kabul edildi


“OHAL ilan etme yetkimiz var”

Erdoğan, Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının sona erdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

“İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde OHAL ilan etme yetkimiz var. Hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele için çıkardığı kanunlar yüzünden eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur. Güvenlik güçlerimizin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar doğru yolda ilerlediğimizin en büyük ispatıdır.”

“Hitler’in ruhu İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortladı”

İsrail parlamentosunda kabul edilen “Yahudi ulusunun devleti” yasasına da değinen Erdoğan, bu kanunun “İsrail’in en siyonist, faşist ve ırkçı devlet olduğunun ispatı” olduğunu savundu.

“Hitler’in ruhu İsrail’in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. Bu tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır. İsrail’in attığı bu adımla kalmayacağını ve bölgeyi dünyayı kana ve acıya boğacağını varsaymamız gerekiyor. Türkiye olarak bu uygulamalara karşı çıkmayı ve Filistinlilerin yanında yer almayı sürdüreceğiz.”

“Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacak”

“Çok yakında ekonomik olarak çok büyük kazanımlar elde edeceğiz” diyen Erdoğan, ekonomide de hedeflerine ulaşabileceklerini savunarak, “Uluslararası yatırımcıları, ülkemizdeki yatırımcıları tüm finans çevrelerini Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davam ediyorum. Türkiye’ye yatırım yapanlar yarın en çok karlı çıkanlar olacaktır. Tüm yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazırız. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacaktır” dedi.

Yerel seçimler

Erdoğan, son olarak 2019’un Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Önümüzde kısa vadeli tek bir seçim takvimimiz var. 2019 Mart’ındaki mahalli idareler seçimidir. Kongrenin ardından seçim çalışmamızı başlatacağız. Siyasette de erken kalkan yol alır. Biz partimizi kurduğumuzdan beri her seçime ilk günkü heyecanla hazırlandığımız için bu başarıları elde ettik. Başka partiler kendi iç kavgalarıyla uğraşabilirler bizim böyle bir lüksümüz yok.”

Pazar günü Meclis’in kapanacağını da söyleyen Erdoğan, “Ondan sonra artık arkadaşlarım seçim bölgelerine dönüyorlar. Mart’ın hazırlıklarına başlamış olacağız” dedi.

Bedelli askerlik

Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ise bedelli askerlik düzenlemesinde 21 günlük zorunlu eğitimin düşmeyeceğini söyledi.