Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ‘Genelkurmay’ açıklaması: Çift başlılığa gerek yok

Erdoğan’dan ‘Genelkurmay’ açıklaması: Çift başlılığa gerek yok

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm kurum ve kurulların kendisine bağlı olduğunu ve bu yüzden yetki karmaşası yaşanması noktasında kaygılanmadığını söyledi. Yeni kabineye ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı’nın da Savunma Bakanlığı’na bağlanabileceğini belirterek, “Çift başlılığa gerek yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a yaptığı ilk resmi ziyaret dönüşü uçakta yeni sisteme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ileride ikinci bir başkan yardımcısı daha atayabileceğini belirterek, “Bir mesafe alalım, nerede bir aksama oluyor olmuyor bakarız. İlerde durumu değerlendirir, gerekli görürsek gerekli adımı atarız” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı’na ilişkin de açıklama yapan Erdoğan, “Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığına bağlanabilir, çift başlılık doğru değil” dedi.

‘Tüm kurumlar bana bağlı, sıkıntı söz konusu değil’

Erdoğan kendisine yönetilen, Kurul ve ofislerle bakanlıklar arasında bir yetki karmaşası olup olmayacağına dair bir soruya ise “O konuda hiçbir endişem yok” dedi ve tüm kurumların kendisine bağlı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“Tüm bu kurum ve kurullarda birer tane vekilim var. Benim vekilim o kurum ve kurulları benim katılmadığım zaman benim adıma yönetecek. O bize bilgi sunacak. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil.”

Erdoğan, kendisine yemin töreni esnasında ayağa kalkmayan muhalefetin sorulması üzerine, “Hiç umurumda değil, kendi bilecekleri iş” dedi.

Previous post
HDP'nin yeni sözcüsü Saruhan Oluç oldu
Next post
Facebook'tan sahte hesaplara karşı yeni özellik