Ana SayfaGüncelErkek egemen sisteme masalsı bir eleştiri: Stephen King’in yeni romanı ‘Uyuyan Güzeller’ raflarda

Erkek egemen sisteme masalsı bir eleştiri: Stephen King’in yeni romanı ‘Uyuyan Güzeller’ raflarda

HABER MERKEZİ – Stephen King’in oğlu Owen King ile birlikte kaleme aldığı yeni kitabı ‘Uyuyan Güzeller’ yayımlandı. Roman, erkek egemen sistemin kadınlara yönelik tahakkümünü ve zihniyet dünyasını masalsı bir dille eleştiriyor.

Korku – gerilim edebiyatının usta kalemlerinden Stephen King’in oğlu Owen King ile yazdığı son kitabı ‘Uyuyan Güzeller’ yayımlandı.

Altın Kitap etiketiyle raflarda yerini alan kitap, erkek egemen topluma karşı bir eleştiri niteliğinde.

Roman, Yunan tragedyalarını andıran epik bir destan olarak lanse ediliyor.

‘Bir gün tüm kadınlar uyuyakalır…’

Roman, tanıtım bülteninde şöyle anlatılıyor:

“Kitapta, bir gün bütün kadınlar, uykuya daldığında vücutlarını saran bir tür kozanın içinde hapsolurlar ve bir daha uyanamazlar. Eğer uyandırılırlarsa veya bedenlerini saran o koza bir şekilde yırtılırsa diğerleri için ölümcül bir tehdit haline gelirler.

Uyudukları sırada başka bir yere gider kadınlar; daha güvenli ve adil bir yerdir burası, erkek şiddeti ve nefret değil, uyum ve dayanışma vardır. Kendilerine yeni bir hayat kurmaya başlarlar.

Yalnızca bir kadın bu uyku hastalığından etkilenmez. Her şeyin başlangıcı ve sonu olan gizemli bir kadın: Evie. O, incelenmesi gereken bir tıbbi anomali midir, yoksa öldürülmesi gereken bir iblis midir? Kadınların terk ettiği ve en ilkel dürtüleriyle baş başa kalan erkekler fikir ayrılığına düşerler. Eşlerinin ve kızlarının geri dönmesi için kimi Evie’yi öldürmek, kimi de onu kurtarmak ister. Gezegendeki bütün kadınların –ve erkeklerin– kaderi, bu birkaç gün içinde Dooling adlı küçük bir kasabada belli olacaktır.”




Önceki Haber
Lice'de bir haftadır kayıp olan baba ve oğlunun cansız bedenleri bulundu
Sonraki Haber
Pülümür Vadisi’nde maden projesi iptal edildi