Ana SayfaGüncelETHA muhabirleri ve EHB’li avukatların davasında 5 tahliye, 8 kişinin tutukluluğuna devam kararı

ETHA muhabirleri ve EHB’li avukatların davasında 5 tahliye, 8 kişinin tutukluluğuna devam kararı

HABER MERKEZİ – Aralarında gazeteci ve avukatların da olduğu 13’ü tutuklu 23 kişinin yargılandığı davada ETHA muhabiri Havva Cuştan ile birlikte 5 kişi tahliye edilirken, 8 kişinin tutukluluğuna devam kararı verildi.

9 aydır tutuklu bulunan Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel ve Havva Cuştan, Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatları Sezin Uçar ile Özlem Gümüştaş ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu 23 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yargılananların ve avukatların savunmalarında, operasyonların hukuksuz ve siyasi amaçlı olduğunu dile getirerek, tahliye talebinde bulundu.

Savunmaların ardından mütalaasını açıklayan iddia makamı, tutukluların durumunda bir değişiklik olmadığını iddia ederek, tutukluluk halinin devamını istedi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti; Havva Cuştan, İsmail Geçer, Meral Tatar, Onur Binbir, Özgen Saadet’in tahliyesine, ETHA muhabiri İsminaz Temel, Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş’ın da aralarında olduğu 8 kişinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 29 Kasım’a ertelendi.

Previous post
Üç kızını cinsel istismara maruz bırakan erkeğe 183 yıl hapis cezası
Next post
Trump dün reddetti bugün kabul: Rusya ABD seçimlerine müdahale etti