Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar işçilerinden Tayaş işçilerine birlik çağrısı: “Bu çığlığa sessiz kalmayın”

Flormar işçilerinden Tayaş işçilerine birlik çağrısı: “Bu çığlığa sessiz kalmayın”

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve iki ayı aşkın süredir eylemlerini sürdüren işçiler, Tayaş Gıda önünde bildiri dağıtarak, “Sizler de sessiz kalmayın bu çığlığa” sözleriyle işçileri birlik olmaya çağırdı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın 132 işçinin 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylem 72. gününde.

İşçiler, bugün Tayaş Gıda fabrikasının önüne gidip bildiri dağıtarak, işçileri birlik olmaya ve sendikalı olmaktan korkmamaya çağırdı.

Evrensel’in haberine göre sendikalaşma sürecinden patronun ‘hak ve hukuk tanımayan tavrını’ ve günlerdir süren eylemi anlatan bildiriyi Gebze Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Tayaş Gıda önünde vardiya çıkışında dağıtan Flormar işçileri, Tayaş Gıda işçilerine şöyle seslendi:

“Sendikalaştığımız için Flormar’da 132 işçi kişiyi kapının önüne koydular. Sizler de sessiz kalmayın bu çığlığa. Patronlar Flormar işçilerinin kapı önündeki dayanışmalarını kırmak için birbirilerinin arkasında duruyor. Biz işçilerin de birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Eğer bugün sessiz kalırsanız yarın bu patronlar size diz çöktürmek için elinden geleni yapacak.”

Tayaş Gıda işçileri de sendikalaştıkları gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda işlerinden çıkarılmıştı.