Ana SayfaGüncelGenelkurmay Başkanlığı’na Yaşar Güler atandı

Genelkurmay Başkanlığı’na Yaşar Güler atandı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesiyle boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler atandı.

‘Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 9. maddesinin ikinci fıkrası gereğince Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlara göre, Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesiyle boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in ataması yapıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanlığı’na ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Metin Gürak getirildi.

Yaşar Güler kimdir?

1954’te Bayburt’ta doğan Orgeneral Yaşar Güler, 1974’te Kara Harp Okulu’ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun oldu.

1984’e kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı. 1986’da Kara Harp Akademisinden mezun olarak Kurmay Subay oldu ve çeşitli karargahlarda Plan Subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, Başbakanlık Askeri Danışmanlığında Proje Subaylığı, NATO Güney Bölge Komutanlığında (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Orgeneral Yaşar Güler, 2001’de Tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede sırasıyla 10’ncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay MEBS Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2005’te Tümgeneral rütbesine terfi ederek sırasıyla, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini icra etti.

Korgeneral rütbesiyle 2009-2010 yılları arasında Harita Genel Komutanlığı, 2010-2011 yılları arasında 4’üncü Kolordu Komutanlığı, 2011-2013 yılları arasında Gnkur.

İstihbarat Başkanlığı görevlerinde bulunan Akar, 2013 Yüksek Askerî Şura Kararları ile Orgeneralliğe terfi ederek 2013-2016 yılları arasında Genelkurmay İkinci Başkanlığı, 2016-2017 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2 Ağustos 2017 Yüksek Askerî Şura Kararları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı.

Güler, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Orgeneral Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanlığı’na getirilmesinin ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığına atanarak, Türkiye’nin 30’uncu Genelkurmay Başkanı oldu.


Erdoğan’ın kabinesi: İçişleri Süleyman Soylu’da, savunma Hulisi Akar’da, hazine ‘damat’ta

Previous post
Erdoğan'ın kabinesi: İçişleri Süleyman Soylu'da, savunma Hulisi Akar'da, hazine 'damat'ta
Next post
Üç ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı