Ana SayfaGüncelHamzaoğlu ve Çelebi cezaevinden çıktı: ‘Mücadeleye devam’

Hamzaoğlu ve Çelebi cezaevinden çıktı: ‘Mücadeleye devam’

HABER MERKEZİ – Dün tahliye olan HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, “Hapishanede bu memleketin insanlarını, dostlarımı tanıdım” dedi. ESP Genel Başkanvekili Fadime Çelebi ise mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Türkiye’de barışa, özgürlüğe herkes hasret biz de hasretiz” ifadelerini kullandı.

Yargılandıkları davanın dün ilk kez duruşmasında haklarında tahliye kararı verilen Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanvekili Fadime Çelebi, cezaevi çıkışında açıklamalarda bulundu.

Hamzaoğlu ve Çelebi’yi TTB Merkez Konseyi üyeleri ve HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in yanı sıra Hamzaoğlu’nun öğrencileri de Sincan Cezaevi önünde karşıladı.

Cezaevinden ilk olarak çıkan Çelebi, geride kalan tutukluları hatırlatarak “Onur Hoca ve ben 5,5 ay sonra serbest kaldık. Elbette güzel ama geride binlerce siyasi tutsak var. Türkiye’de seçilmiş belediye eş başkanları var. Düşüncelerinden dolayı yargılanan binlerce tutsak var. Umarım tüm tutsaklar özgürlüğüne kavuşmuş olur” dedi.

‘Türkiye’de barışa hasretiz’

MA’ya konuşan Çelebi, tutuklanmalarının siyasi bir karar olduğunu belirterek “Hukuksal olmayan bir doysa hazırlanmıştı. Çok içi boş bir dava olduğunu söylemek gerekiyor” diye konuştu.

Barış mücadelesi vermeyi sürdüreceklerini dile getiren Çelebi, “Türkiye’de barışa, özgürlüğe herkes hasret biz de hasretiz” ifadelerini kullandı.

Çelebi, devamla şunları söyledi:

“Barış ve özgürlük mücadelesi salt bizimle başlayan bir mücadele değil. Ezen ile ezilen çelişkisi olduğu, cins çelişkisi olduğu sürece, toplumsal çelişkiler olduğu sürece bu mücadele her zaman olacak. Tabi ki bu tutuklamalar ilk ya da son olmayacak. Elbette bunlar önümüzdeki günlerde devam edecek ama önemli olan bu mücadeleyi yürütmek, yan yana, omuz omuza, kardeşçe, özgürce bir arada yaşayabileceği bir mücadele hattı örmek ve örmeyi geliştirme ve büyütmekte. Mücadeleye devam.”

‘Hapishanede bu memleketin insanlarını, dostlarımı tanıdım’

Çelebi’nin ardından cezaevinden çıkan Onur Hamzaoğlu ise “Onur hocamız, barış sözümüz” sloganları ile karşılandı.

Kendisini karşılamaya gelen arkadaşları, akademisyenler ve öğrencilerine tek tek sarılan Hamzaoğlu, “Bundan daha güzel bir şey olabilir mi, gecenin bu saatinde bu kadar güzel bir kalabalık. Hapishanede bu memleketin insanlarını, dostlarımı tanıdım. Ona zaman ayırdım, dolayısıyla vakti boşa geçirmedim” dedi.