Ana SayfaDünyaHDK’den Yunanistan için ‘seferberlik’ çağrısı

HDK’den Yunanistan için ‘seferberlik’ çağrısı

HABER MERKEZİ – HDK, Yunanistan’daki onlarca kişinin yaşamını yitirdiği yangınlara ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunanistan ve tüm Avrupa’daki HDK örgütlülüğümüz başta olmak üzere tüm halklarımızı Yunanistan halklarıyla dayanışma için seferber olmaya çağırıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında çıkan ve birçok alana yayılan orman yangınlarında 80’i aşkın kişinin yaşamını yitirmesi dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

“Yunanistan halklarının acısını ve yasını paylaşıyoruz” başlığı ile yayımlanan açıklamada, “Yunanistan halklarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

HDK’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Önceki gün Atina yakınlarında başlayan onlarca kişinin yaşamını yitirmesine ve yüzlercesinin yaralanmasına yol açan yangın nedeniyle Yunanistan halklarına başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Doğaya yönelik saldırıların yoğunca yaşandığı ve doğayla uyumlu bir yaşamı kuramayan kapitalist sistemin yaşam tarzı nedeniyle, insanlık sürekli felaketlere uğramaktadır. Yunanistan’daki  dost ve kardeş örgütlerin açıklamalarından da anlaşıldığı gibi dereler ve kıyılara kaçış yollarını kapatacak kadar yapılar yapılması, dış borç açığı, silahlanmaya ayrılan aşırı bütçe nedeniyle kamusal hizmetlerin daralması felaketlerin büyümesine neden olmaktadır. Ülkemizde de doğayı ve insanı merkeze almayan iktidarların popülist politikaları ve kar hırsı nedeniyle sıradan doğa olayları bile felaketlere dönüşmektedir. Bu nedenle de Yunanistan halklarının yaşadığı acıları derinden hissediyoruz. 

“Bizlerin yaşadığı afetlerde/facialarda yardım ve dayanışmasıyla yanımızda olan Yunanistan halklarının acılarını paylaşarak, her türlü destek ve dayanışma içinde, yaralarını sarmaya yardımcı olmaya hazırız. Bu kapsamda Yunanistan ve tüm Avrupa’daki HDK örgütlülüğümüz başta olmak üzere tüm halklarımızı Yunanistan halklarıyla dayanışma için seferber olmaya çağırıyoruz. Yunanistan halklarına bir kez daha üzüntülerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”


“Yunanistan’daki yangınların nedeni spekülatif sermaye ve kemer sıkma politikaları”

SES İstanbul: Sınırlar devletlerindir, acınız acımızdır; göreve hazırız

Previous post
Muhalefetin "OHAL’i kalıcılaştırıyor" dediği kanun teklifi Meclis'te kabul edildi
Next post
İstanbul’da sağanak: Alt geçitleri su bastı, metro seferleri aksadı