Ana SayfaGüncelHDP: Kaza değil cinayet, sorumlusu Ulaştırma Bakanlığı ve Demir Yolları

HDP: Kaza değil cinayet, sorumlusu Ulaştırma Bakanlığı ve Demir Yolları

HABER MERKEZİ – HDP, Tekirdağ’daki tren kazasından Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Demir Yolları yöneticilerini sorumlu tuttu. Partinin eş başkanı Buldan, “Bu tür olayların kaza denilerek geçiştirilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Partisinin genel merkezinde düzenlenen Kadın Meclisi toplantısının açılışında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Çorlu’da 24 kişinin yaşamını yitirdiği olayın “kaza değil cinayet olduğunu” söyledi.

“Çorlu’da yaşanan olay kaza değildir, cinayettir. Çorlu’dan geçen Halkalı – Muratlı hattının menfez bakım ihalesini iptal eden Devlet Demir Yolları’nın üst düzey yöneticileri ve Ulaştırma Bakanlığı bu olayın sorumlularıdır. Ağır bir ihmal ve tedbirsizlik söz konusudur. Bu olayda ihmali olanların bir an önce cezalandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Bu tür olayların kaza denilerek geçiştirilmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Buldan, HDP olarak Çorlu’ya kendisi ve partinin diğer eş başkanı Sezai Temelli’nin de aralarında olduğu büyük bir heyetle gideceklerini belirterek, “İncelemelerde bulunacağız ve yaralı arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz” dedi.