Ana SayfaGüncelHDP yeni dönemin mücadele hattını tartıştı, ‘yol haritası’ çıkardı

HDP yeni dönemin mücadele hattını tartıştı, ‘yol haritası’ çıkardı

HABER MERKEZİ – HDP’nin üç gün süren kampı sona erdi. Burada yürütülen tartışmalara dair bazı bilgiler paylaşan HDP Sözcüsü Oluç, bir ‘yol haritası’ çıkardıklarını belirtti.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş genel başkanları, parti kurmayları ve milletvekillerinin bir araya geldiği ‘kampı’ sona erdi.

20 Temmuz’dan bu yana Van’da düzenlenen kampın sona ermesinin ardından açıklamalarda bulunan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, yürütülen tartışmaları anlattı.

Toplantının ilk günü kadın grubunun bir araya geldiğini belirten Oluç, son iki günde ise yürütülen tartışmalarla kampın devam ettiğini ifade eden Oluç, yeni hükümet sisteminin işleyişi ve buna karşı mücadelenin nasıl yürütüleceğinin konuşulduğunu söyledi.

“OHAL’i kalıcılaştırmayı hedefleyen kanun teklifiyle ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Buna karşı mecliste sürdüreceğimiz muhalefeti tartıştık” diyen Oluç, ‘birleşik mücadelenin yol haritasını’ çıkardıklarını belirtti.

Kampta, 2019 yılının Mart ayında gerçekleştirilmesi beklenen yerel seçimlere dair tartışmalar yürütüldüğünü de ifade eden Oluç, şunları aktardı:

“Çalışmaların nasıl şekilleneceğini değerlendirdik. Yerel demokrasi anlayışımızın eksikliklerini nasıl giderileceğini tartıştık. Esas itibariyle yerel yönetim seçimlerine başlamayı değerlendirdik. Daha önce MYK ve PM kararları doğrultusunda hangi örgütlenme çalışmalarının yürütüleceği tartışıldı. Yereller vasıtasıyla merkez iktidarı kuşatmak konusunda fikir birliğimiz oluştu. Önümüzdeki günlerde çeşitli adımlar atmaya başlayacağız.”

Gözler PM toplantısıda

Kampta alınan kararların 28-29 Temmuz’da netleştirileceğinin altını çizen Oluç, “Grubun partiyle ilişkisinin nasıl gelişeceği, ilişkilerin nasıl şekilleneceği, iş bölümü, diplomasi ve basın çalışmalarını konuştuk. Bu konuda aldığımız kararları da metin haline getirerek, PM’ye sunacağız” dedi.