Ana SayfaGüncelHDP’den Şenyaşar ailesi için yargıya çağrı: Vazifenizi yapın

HDP’den Şenyaşar ailesi için yargıya çağrı: Vazifenizi yapın

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Suruç’ta Hacı Esvet, Adil ve Celal Şenyaşar’ın AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülmesi sonrası ailenin ilçeyi terk etmek zorunda kalmasına tepki gösterdi, savcılara şu sözlerle seslendi: “Vazifenizi yapın. Bu aileyi kim tehdit ediyorsa onlarla ilgili gerekli soruşturmayı açın.”

14 Haziran’da Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın üzerinden bir ayı aşkın zaman geçmesine rağmen failler hala tutuklanmadı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar ise hala cezaevinde.

Öte yandan aile bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kaldı.

Temelli’den yargıya çağrı

Ağrı’da konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Şenyaşar ailesi için yargıya çağrıda bulundu.

“Bu 3 arkadaşımızın katilleri nerede?” sözleriyle tepkisini dile getiren Temelli, savcılara seslenerek, “Vazifenizi yapın. Bu aileyi kim tehdit ediyorsa onlarla ilgili gerekli soruşturmayı açın” dedi:

“Bir hastanede 3 arkadaşımız hunharca herkesin gözü önünde, valinin, hastane personelinin önünde katledildi. Bütün failler belli olmasına rağmen bir kişi bile gözaltına alınmış değil. İçişleri Bakanı çıkıyor herkesi suçluyor, hakaret yağdırıyor. Bizi suçlayarak kendi suçlarını örtbas etmek istiyor. Bu 3 arkadaşımızın katilleri nerede? Bunlarla ilgili hiçbir işlem yapılmamasına rağmen bu aile tehdit ediliyor. Suruç’tan taşınmak zorunda kalıyor. Ben bu ülkenin savcılarına bir kez daha sesleniyorum, vazifenizi yapın. Ortada bir suç varsa o suçu araştıracaksınız, kovuşturma, soruşturma başlatacaksınız. Ortada bir değil 3 suç var. Bunlarla ilgili hiçbir şey yapmamışsınız. Emine Şenyaşar’ı, bu aileyi kim tehdit ediyorsa onlarla ilgili gerekli soruşturmayı da açın.”

Öte yandan Temelli, “Bundan önce 3 ay şeklinde uzatılarak hayata geçirilen OHAL şimdi 3 yıllık olarak olağanlaşıyor, normalleştiriliyor, normalleştirilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullanarak, “Bizim bu OHAL’i olağanlaştıran iktidara karşı itirazımız olacak” dedi ve ekledi: “Mahallemizde, sokağımızda, işimizde ve kentimizde her yerde OHAL düzenine, bu faşizme karşı mücadelemizi yükselteceğiz.”