Ana SayfaGüncelHDP’li vekillere ‘cenaze soruşturması’

HDP’li vekillere ‘cenaze soruşturması’

HABER MERKEZİ – HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında PKK’li Mehmet Yakışır’ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. HDP’li Farisoğlullar soruşturmaya tepki gösterirken, “Kimlikleri sorgulamadan bu kentte yaşayan halkımızın acılarını paylaşmak gibi bir görevimiz var. Halkın vekili olmak bunu gerektirir” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında soruşturma başlattı.

HDP’lilere soruşturmanın gerekçesi, Giresun’da yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren PKK’li Mehmet Yakışır’ın Yeniköy Mezarlığı’nda yapılan cenaze törenine katılmaları.

Farisoğulları’ndan tepki

HDP’li vekil Musa Farisoğulları, açılan soruşturma ve iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilmelerine tepki gösterdi.

Halk oylarıyla seçilen milletvekilleri olduklarını ifade eden Farisoğulları, “Bizim kimlikleri sorgulamadan, bu kentte yaşayan halkımızın acılarını paylaşmak gibi bir görevimiz var. Kentin vekilleri olarak cenaze törenine katılarak ailenin acısını paylaştık. Halkı temsil etmek ve milletvekili olmak, köşklerde, deri koltuklarda oturmak değildir. Halkımızın yanında saf tutmak zorundayız” dedi.

Cenazelerin kimliklerinin sorgulanamayacağını dile getiren Farisoğulları, açılan soruşturmaya dair şöyle konuştu:

“Açılan soruşturma akla uygun değil. Hiç ahlaki ve vicdani bir tutum değil. Halkımızın acılarını da sevinçlerini de paylaşacağız. Halkımızın yanında olacağız. Halkın vekili olmak bunu gerektirir.”

HDP’lilere ‘cenaze soruşturmaları’

Daha önceki parlamentoda HDP’den vekil olan isimler hakkında da ‘cenaze soruşturmaları’ açılmıştı.

13 Kasım 2017’de Şırnak’ta hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren Hülya Eroğlu’nun Diyarbakır’daki cenazesine ve taziyesine katılan HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Sibel Yiğitalp, Leyla Birlik, Berdan Öztürk, Nadir Yıldırım ve Ahmet Yıldırım’a hedef göstermelerin ardından soruşturma açılmıştı.

Ayrıca HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında da PKK’li Metin Kaplan’ın Batman’daki cenazesine katıldığı için soruşturma başlatılmıştı.

Previous post
Silopi'nin ardından Cizre: Elektrik verilmiyor, aileler evlerini terk ediyor
Next post
Tutuklu gazeteci İdris Yılmaz'a bir hapis cezası daha